Makaron z cukinią i gorgonzolą

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć!

Urlop zbyt szybko mija i niepokoi mnie to. Jednak staram się nie myśleć, że od poniedziałku znów muszę wstawać o 3.25 i główkować.

Faktem jest, że każdy dzień przynosi coś nowego i jedzenie robię na szybko. W górach zdarzało nam się…..właściwie co dzień obiad jadaliśmy na wychodnym. To też jest odpoczynek. To, że nie muszę myśleć i kombinować co dziś ugotuję na obiad. Dużo mi dał ten wyjazd w góry. Relaks połączony z wysiłkiem fizycznym, pełnym jak to mówię odmóżdżeniem i czekaniem aż Ci obiad podstawią pod nos.

Dziś szybciutko robiłam obiad. Poszłam troszkę na kompromis i wedle życzenia córki ugotowałam makaron pełnoziarnisty.


Makaron z cukinią i gorgonzolą.

Nie jest to w sumie obiad, który kwalifikuje się do tańszych. Jednak urlop….urlop ma to do siebie, że sprawiamy sobie przyjemności.

Składniki: 

* 30 dkg makaronu pełnoziarnistego
* 2 małe cukinie
* 10 dkg gorgonzoli
* 2 łyżki masła
* mała cebula

Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Rozpuściłam masło, dodałam posiekaną w kostkę cebulkę i zeszkliłam. Cukinię pokroiłam w pół talarki i dusiłam razem z cebulą do momentu aż zmięknie.
Na sam koniec dodałam pokrojoną w kostkę gorgonzolę i przemieszałam aż się rozpuści.

Ugotowany i przecedzony makaron wyłożyłam na patelnię z cukinią i przemieszałam.

Gorący wykładałam na talerze i tym, co lubią smak wyrazisty posypałam dodatkowo danie gorgonzolą.

Smacznego!

Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x