Sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć!

Jak brakowało mi weny w kuchni, bo tak się zdarzało, przeglądałam szafki w kuchni a co tam ja miałam takiego. Różne produkty się znajdowały. Tuńczyk jakoś zahaczał mi o rękę…Stwierdziłam, że to znak jakiś i coś z niego zrobić trzeba.

Zrobiłam sałatkę 🙂

Składniki: 

* puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju roślinnym
* 8 dkg makaronu ryżowego
* ogórek kiszony ok 2 sztuk
* kukurydza
* majonez
* czerwona cebula
* papryka
* koperek
* żółty ser
* sól, pieprz

Tuńczyka odcedziłam z zalewy. Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedziłam i odstawiłam do ostygnięcia. W tym czasie zabrałam się za siekanie, krojenie i tego typu czynności. Ser i ogórka pokroiłam w drobną kosteczkę. Podobnie postąpiłam z cebulą i papryką. Kukurydzę odcedziłam z zalewy. Dodałam to wszystko do tuńczyka. Jak makaron już przestygł połączyłam go z pozostałością. Wymieszałam z  dwoma łyżkami majonezu, przyprawiłam solą i pieprzem. Wierzch lekko oprószyłam posiekanym koperkiem.

Smacznego!

Lidka

Przepisy na każdą okazję - Katalog Smaków

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x