Cześć!
Te tosty podbiły serca domowników. Świeże i zielone z mnóstwem witamin.
Polecam je na śniadanie jak i również jako przekąskę na spotkania ze znajomymi.
Składniki:
( na dwie kanapki)
* 4 kromki chleba tostowego
* 3 dkg łososia wędzonego w kawałkach lub plastrach
* 2 jajka
* świeże liście szpinaku
* kiełki np. z rzodkiewki czy z pora
* masło czosnkowe
Pieczywo zarumieniłam w tosterze.
Cienko smarowałam masłem czosnkowym i na to wykładałam świeże liście szpinaku, tak po ok. 6 sztuk na kromkę.
Na szpinak wykładałam plastry wędzonego łososia a na to pokrojone jajko. Całość przykryłam kiełkami a następnie drugą kromką tosta.
Polecam posmarować tosty masłem czosnkowym. Komponuje z całością i wtapia się w pieczywo. Można również jedną kromkę posmarować delikatnie przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Jak kto lubi 🙂
Zniknęły tosty szybko z talerza.
Smacznego!
Lidka