Cynamonowe roladki z chleba i nutelli

Autor

Cynamonowe roladki z chleba tostowego i nutelli to bardzo smaczna przekąska, czy nawet śniadanie dla tych co lubią je zjeść na słodko. Ja uwielbiam te roladki!

Składniki:
 
* 10 kromek chleba tostowego jasnego
* nutella
* 2 jajka
* 2 łyżeczki cynamonu
* 4 łyżeczki cukru
* olej do smażenia
Cukier z cynamonem wymieszałam. Jajka rozkłóciłam widelcem.
Chleb tostowy okroiłam ze skórek i na desce do krojenia rozwałkowałam kromki na cienkie plastry.
Na każdą rozwałkowaną kromkę wykładałam po 1 łyżeczce nutelli i zwijałam ścisło w roladkę.
Każdą roladkę obtaczałam w cukrze i cynamonie a następnie w rozkłóconym jajku. Smażyłam na złoto – brązowy kolor.
Notatki:
* roladki szybko się rumienią i trzeba pilnować by przekręcić na drugą stronę i zdjąć zanim się przypalą
* odsączyłam z nadmiaru jajka
Smacznego!
Lidka

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o

Zobacz także