Koreczki z łososia, ogórka i serka śmietankowego

Autor

Koreczki z ogórka i łososia są smakowitym pomysłem na przekąski na zimno. Sprawdzają się podczas spotkań towarzyskich, imprez rodzinnych, wieczorów we dwoje.
Koreczki są proste i niedrogie w wykonaniu. Miłośnicy ryb będą zachwyceni!

Składniki:
* 1 ogórek średniej długości
* 1 opakowanie serka śmietankowego 150 g (typu Almette)
* pół pęczka koperku
* 1 łyżka jogurtu naturalnego
* 10 dkg kawałków łososia wędzonego
* oliwki
Dodatkowo:
* wykałaczki

Zawartość całego serka wymieszałam z jogurtem naturalnym i drobno posiekanym koperkiem.
Ogórka cienko obrałam ze skórki i pokroiłam na plastry ok. 7 mm grubości.
Na każdy kawałek ogórka nakładałam łyżeczką serek, kładłam plasterek łososia i przekłuwałam wykałaczką z oliwką.

Smacznego!
Lidka

 

1
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Słodko Słodka Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Słodko Słodka
Gość

Smaczne na jeden kęs,super 🙂

Zobacz także