Placuszki bananowe

Autor Pieprzyć z Fantazją

Placuszki bananowe to bardzo smaczny pomysł na śniadanie czy szybką przekąskę po powrocie z pracy.
Tego typu jedzenie najczęściej robię podczas weekendu, kiedy wolnego czasu jest zdecydowanie więcej niż w ciągu tygodnia pracy.
Do zrobienia tych placuszków najlepiej wziąć bardzo dojrzałe banany. Jeśli w domu mamy takie, którym czarnieje już skórka, to właśnie takie będą świetnie nadawać się do placków.
Do placuszków nie dodawałam cukru, ponieważ słodkie są od bananów.

* 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
* 1 szklanka mleka
* 1 jajko
* 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
* 2 banany dojrzałe
Dodatkowo:
* jogurt naturalny
* dżem, konfitura
* olej do smażenia
* cukier puder do oprószenia

Banany rozdrobiłam przy użyciu blendera ( można je również rozgnieść widelcem).
W misce połączyłam wszystkie składniki łącznie z bananami, zmiksowałam na gładką masę.
Wykładałam łyżką na rozgrzany olej i smażyłam z jednej i drugiej strony na złoto brązowy kolor.
Oprószyłam placuszki cukrem pudrem, podawałam z jogurtem naturalnym i konfiturą.
Smacznego!
Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x