Wiosenne jajka faszerowane

Autor

Jajka wiosenne, to pyszna przystawka czy przekąska. Nafaszerowane te jajka są nowalijkami, co czyni je właśnie wiosennymi.Przekąska nie tylko na święta wielkanocne. Dla lubiących zjeść coś świeżego, wiosennego w sam raz!Jajka faszerowane nowalijkami. Czuć wiosnę!

Składniki:
* 5 jajek
* 6 szt. rzodkiewek
* ok. 6-8 cm ogórka
* szczypiorek
* majonez
* sól, pieprz
* ulubione kiełki

Jajka ugotowałam na twardo i ostudziłam. Przekroiłam na pół i wyjęłam żółtka.
Rzodkiewkę i ogórka pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę. Szczypiorek posiekałam. Żółtka rozgniotłam widelcem.
Wymieszałam wszystko z 2 łyżkami majonezu, przyprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Nakładałam farsz do jajek i przed podaniem ozdobiłam kiełkami, rzodkiewką i szczypiorkiem.

Smacznego!

Lidka

 

 

 

4
Dodaj komentarz

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
AnonimowyElżbieta SobejkoPieprzyć z fantazjąLena Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Lena
Gość

pycha:)

Elżbieta Sobejko
Gość

Smaczna propozycja, wypróbuję na Wielkanoc 🙂

Anonimowy
Gość
Anonimowy

Super przepisy super blog

Zobacz także