Wiosenne jajka faszerowane

Autor

Jajka wiosenne, to pyszna przystawka czy przekąska. Nafaszerowane te jajka są nowalijkami, co czyni je właśnie wiosennymi.Przekąska nie tylko na święta wielkanocne. Dla lubiących zjeść coś świeżego, wiosennego w sam raz!Jajka faszerowane nowalijkami. Czuć wiosnę!

Składniki:
* 5 jajek
* 6 szt. rzodkiewek
* ok. 6-8 cm ogórka
* szczypiorek
* majonez
* sól, pieprz
* ulubione kiełki

Jajka ugotowałam na twardo i ostudziłam. Przekroiłam na pół i wyjęłam żółtka.
Rzodkiewkę i ogórka pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę. Szczypiorek posiekałam. Żółtka rozgniotłam widelcem.
Wymieszałam wszystko z 2 łyżkami majonezu, przyprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Nakładałam farsz do jajek i przed podaniem ozdobiłam kiełkami, rzodkiewką i szczypiorkiem.

Smacznego!

Lidka

 

 

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
5 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
1 rok temu

pycha:)

Elżbieta Sobejko
1 rok temu

Smaczna propozycja, wypróbuję na Wielkanoc 🙂

Anonimowy
Anonimowy
9 miesięcy temu

Super przepisy super blog

Irena - Hooltaye w podróży
2 miesięcy temu

Ja znowu po jaja-)
Z rzodkiewką i kiełkami też fajny pomysł.
Tyle można do nich napchać.Sama pychota 🙂

Zobacz także

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x