Kuchnia studencka

Cynamonowe roladki z chleba i nutelli

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cynamonowe roladki z chleba tostowego i nutelli to bardzo smaczna przekąska, czy nawet śniadanie dla tych co lubią je jeść na słodko. Ja uwielbiam te roladki! Mam nadzieję, że rozsmakujecie się w takiej prostej przekąsce. Moje dzieciaki robią ją często same i nie czekają aż mama podstawi pod nos.

Składniki:

10 kromek chleba tostowego jasnego
nutella
2 jajka
2 łyżeczki cynamonu
4 łyżeczki cukru
olej do smażenia

Jak zrobić roladki?

  • Cukier z cynamonem wymieszałam. Jajka rozkłóciłam widelcem.
  • Chleb tostowy okroiłam ze skórek i na desce do krojenia rozwałkowałam kromki na cienkie plastry.
  • Na każdą rozwałkowaną kromkę wykładałam po 1 łyżeczce nutelli i zwijałam ścisło w roladkę.
  • Każdą roladkę obtaczałam w cukrze i cynamonie a następnie w rozkłóconym jajku. Smażyłam na złoto – brązowy kolor.
Notatki:
* roladki szybko się rumienią i trzeba pilnować by przekręcić na drugą stronę i zdjąć zanim się przypalą
* odsączyłam z nadmiaru jajka
Smacznego!
Lidka
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchni
16 dni temu

Pomysł fantastyczny. Kiedyś byłam wielką miłośniczką nutelli. Teraz jednak rozsądek nie pozwala mi sięgać po nią 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x