Cynamonowe roladki z chleba tostowego i nutelli to bardzo smaczna przekąska, czy nawet śniadanie dla tych co lubią je jeść na słodko. Ja uwielbiam te roladki! Mam nadzieję, że rozsmakujecie się w takiej prostej przekąsce. Moje dzieciaki robią ją często same i nie czekają aż mama podstawi pod nos.
Składniki:
Jak zrobić roladki?
- Cukier z cynamonem wymieszałam. Jajka rozkłóciłam widelcem.
- Chleb tostowy okroiłam ze skórek i na desce do krojenia rozwałkowałam kromki na cienkie plastry.
- Na każdą rozwałkowaną kromkę wykładałam po 1 łyżeczce nutelli i zwijałam ścisło w roladkę.
- Każdą roladkę obtaczałam w cukrze i cynamonie a następnie w rozkłóconym jajku. Smażyłam na złoto – brązowy kolor.


Pomysł fantastyczny. Kiedyś byłam wielką miłośniczką nutelli. Teraz jednak rozsądek nie pozwala mi sięgać po nią 🙂