Cynamonowe roladki z chleba i nutelli

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cynamonowe roladki z chleba tostowego i nutelli to bardzo smaczna przekąska, czy nawet śniadanie dla tych co lubią je jeść na słodko. Ja uwielbiam te roladki! Mam nadzieję, że rozsmakujecie się w takiej prostej przekąsce. Moje dzieciaki robią ją często same i nie czekają aż mama podstawi pod nos.

Składniki:

10 kromek chleba tostowego jasnego
nutella
2 jajka
2 łyżeczki cynamonu
4 łyżeczki cukru
olej do smażenia

Jak zrobić roladki?

  • Cukier z cynamonem wymieszałam. Jajka rozkłóciłam widelcem.
  • Chleb tostowy okroiłam ze skórek i na desce do krojenia rozwałkowałam kromki na cienkie plastry.
  • Na każdą rozwałkowaną kromkę wykładałam po 1 łyżeczce nutelli i zwijałam ścisło w roladkę.
  • Każdą roladkę obtaczałam w cukrze i cynamonie a następnie w rozkłóconym jajku. Smażyłam na złoto – brązowy kolor.
Notatki:
* roladki szybko się rumienią i trzeba pilnować by przekręcić na drugą stronę i zdjąć zanim się przypalą
* odsączyłam z nadmiaru jajka
Smacznego!
Lidka
5 1 głos
Article Rating

Możesz również lubić

Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchni
4 lata temu

Pomysł fantastyczny. Kiedyś byłam wielką miłośniczką nutelli. Teraz jednak rozsądek nie pozwala mi sięgać po nią 🙂

Translate »
1
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x