Cynamonowe roladki z chleba tostowego i nutelli to bardzo smaczna przekąska, czy nawet śniadanie dla tych co lubią je jeść na słodko. Ja uwielbiam te roladki! Mam nadzieję, że rozsmakujecie się w takiej prostej przekąsce. Moje dzieciaki robią ją często same i nie czekają aż mama podstawi pod nos.
Składniki:
10 kromek chleba tostowego jasnego
nutella
2 jajka
2 łyżeczki cynamonu
4 łyżeczki cukru
olej do smażenia
Jak zrobić roladki?
- Cukier z cynamonem wymieszałam. Jajka rozkłóciłam widelcem.
- Chleb tostowy okroiłam ze skórek i na desce do krojenia rozwałkowałam kromki na cienkie plastry.
- Na każdą rozwałkowaną kromkę wykładałam po 1 łyżeczce nutelli i zwijałam ścisło w roladkę.
- Każdą roladkę obtaczałam w cukrze i cynamonie a następnie w rozkłóconym jajku. Smażyłam na złoto – brązowy kolor.
Notatki:
* roladki szybko się rumienią i trzeba pilnować by przekręcić na drugą stronę i zdjąć zanim się przypalą
* odsączyłam z nadmiaru jajka
Smacznego!
Lidka
Pomysł fantastyczny. Kiedyś byłam wielką miłośniczką nutelli. Teraz jednak rozsądek nie pozwala mi sięgać po nią 🙂