Sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć!

Jak brakowało mi weny w kuchni, bo tak się zdarzało, przeglądałam szafki w kuchni a co tam ja miałam takiego. Różne produkty się znajdowały. Tuńczyk jakoś zahaczał mi o rękę…Stwierdziłam, że to znak jakiś i coś z niego zrobić trzeba, no sałatkę 🙂

Składniki: 


* puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju roślinnym
* 8 dkg makaronu ryżowego
* ogórek kiszony ok 2 sztuk
* kukurydza
* majonez
* czerwona cebula
* papryka
* koperek
* żółty ser
* sól, pieprz

Tuńczyka odcedziłam z zalewy. Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedziłam i odstawiłam do ostygnięcia.

Ser i ogórka pokroiłam w drobną kosteczkę. Podobnie postąpiłam z cebulą i papryką. Kukurydzę odcedziłam z zalewy. Dodałam to wszystko do tuńczyka. Jak makaron już przestygł połączyłam go z pozostałością. Wymieszałam z  dwoma łyżkami majonezu, przyprawiłam solą i pieprzem. Wierzch lekko oprószyłam posiekanym koperkiem.

Pyszne? A pewnie!

Polecam życząc smacznego!

Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x