Mini placuszki z bananem

Autor Pieprzyć z Fantazją

Świetna przekąska lub bardzo smaczne śniadanie.

Przygotowanie mini placuszków zajmuje kilka chwil. Kilka chwil zajmuje również ich pałaszowanie, ponieważ są bardzo smakowite i rozpływają się w ustach.
Wystarczą banany, ciasto naleśnikowe i opcjonalnie cukier puder do oprószenia lub syrop owocowy i dzieci będą zachwycone i cichutko prosiły o jeszcze.
Mini placuszki bananowe świetnie sprawdzą się jako pomysł na śniadanie, drugie śniadanie, a nawet będą pasować do filiżanki mleka lub kawy o-przy ploteczkach. Jeśli zostają Wam banany, na które już nikt nie ma ochoty, to zachęcam odmienić ich smak.

Mini placuszki z bananem – składniki:

2 banany
1/2 szkl maślanki
1/2 szkl mąki pszennej
1 jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 łyżeczka cukru pudru
szczypta soli
olej do smażenia

Mini placuszki z bananem – wykonanie:

  • W misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto
  • banany pokrój w kawałki ok. 1 cm – 1,5 cm grubości
  • obtocz ciastem z każdej strony krążki bananów i smaż na złoto brązowy kolor na rozgrzanym tluszczu
  • po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym

Smacznego!
Lidka

5 1 vote
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x