O ziemniakach można sonety pisać, ponieważ tak są popularne i tak lubiane przez nas.
Proponuję tym razem upiec ziemniaki w całości z prostymi dodatkami jak masło, sól i siekany koperek. Proste wykonanie zachwyci smakiem i później może się okazać, że dodatek smakował bardziej niż główna pozycja na talerzu. Pieczone ziemniaki z koprem i masłem są pyszne, a plusem jest to, że jeśli upieczesz je w skórce to zachowasz cały ich smak. Malutkie kartofelki z pewnością będą ładnie się prezentować na talerzu a dzieciaki chętnie będą po nie sięgać. Temperatura 200 stopni a pieczenie do max. 1 godziny.
Jeśli chcesz mnie poznać bardziej i moje poczynania w kuchni lub relacje z wycieczek zapraszam Cię na FB https://www.facebook.com/pieprzyczfantazja oraz profil na Instagramie https://www.instagram.com/pieprzyc_z_fantazja/ Tik Tok https://www.tiktok.com/@pieprzyc_z_fantazja
Kanał YouTube Pięprzyć z Fantazją https://www.youtube.com/@pieprzyczfantazja/featured
Pieczone ziemniaki z koperkiem – składniki:
✅ok. 1 kg małych ziemniaków
✅szczypta soli
✅ok. 10 dkg masła
✅dużo siekanego kopru
Pieczone ziemniaki z koperkiem – wykonanie:
Ziemniaki wyszoruj i pozostaw w zimnej wodzie na ok. 1 godzinę. Po tym czasie odsącz i osusz. Na patelni rozgrzej masło i polej nimi kartofelki, następnie oprósz solą i dodaj dużo siekanego kopru. Wyłóż do naczynia do pieczenia. Piecz w 200 stopniach do 1 godziny.
Smacznego!
Lidka
