Dzień dobryyyy ! 😀
Pobudka! 😀
Jeśli są problemy z przebudzeniem, to może moja jajecznica skusi największych śpiochów 😀
Delikatna, puszysta i aksamitna, rozpływa się na języku ….mniaaammmmm….
Ja lubię taką mało ściętą, a Wy?
Porcja dla jednej osoby:
* 2 jajka
* łyżeczka masła
* łyżeczka śmietany 18% lub 22%
* szczypta soli, pieprzu
* odrobina prażonej cebulki do posypania
* łyżeczka masła
* łyżeczka śmietany 18% lub 22%
* szczypta soli, pieprzu
* odrobina prażonej cebulki do posypania
Jajka roztrzepałam ze śmietaną. Masło roztopiłam na patelni i wylałam masę jajeczną. Smażyłam na delikatnym ogniu i zdjęłam z niego kiedy jajecznica uzyskała oczekiwaną konsystencję.
Oprószyłam solą, pieprzem i posypałam cebulką prażoną.
Smacznego !
Wstajemy, wstajemy 😀
Lidka