Owsianka a’la szarlotka

Autor Pieprzyć z Fantazją

Taka właśnie owsianka może z powodzeniem zastąpić śniadanie, ponieważ jest bardzo zdrowa a co najważniejsze smaczna i aromatyczna.

Często śniadania spożywamy w pośpiechu, co akurat nie jest najlepsze dla naszego organizmu. Chcąc skrócić czas przygotowywania najważniejszego posiłku w ciągu dnia można przygotować właśnie takie ekspresowe i pełnowartościowe śniadanie.
Posiłek w płynie dostarcza szybciej organizmowi substancji odżywczych, jest też również szybciej trawiony oraz usuwa złogi z układu pokarmowego. Z pewnością owsianka a’la szarlotka doda wigoru oraz energii na cały dzień. Nic tylko robić! Myślę, że smakosze szarlotki i cynamonu będą zadowoleni, że ulubiony deser mogą przygotować właśnie w postaci śniadania.

Składniki:
2 średniej wielkości jabłka
1 dojrzały banan
4 łyżki płatków owsianych
250 ml mleka

2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki kardamonu

Owsianka a’la szarlotka – jak zrobić?

  • jabłka wyszoruj i obierz ze skórki (możesz pominąć tę czynność, jeśli skórka jest świeża i nie pomarszczona)
  • banany obierz ze skórki
  • pokrój owoce na mniejsze kawałki tak, by zmieściły się do naczynia, w którym będziesz przygotowywać owsiankę
  • wszystkie składniki na owsiankę przełóż do kielicha blendera i zblenduj/zmiksuj na jednolitą masę
  • owsianka od razu gotowa jest do spożycia

Smacznego!
Lidka

Źródło: Zielone Koktajle; Wydawnictwo Publicat

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x