Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado

Autor Pieprzyć z Fantazją

Zieleń napawa optymizmem , a śniadanie przygotowane w tych kolorach z pewnością będzie zapowiedzią udanego dnia.

Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado mogą być serwowane jako przekąska albo jako śniadanie. Z pewnością będzie to odmianą domowego menu, a podane w tak kolorowy sposób zachęci do jedzenia najbardziej upartego niejadka. Nie pozostaje nic, tylko zrobić!

Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado są gotowe do spożycia zaraz po przyrządzeniu. Mimo dodatku soku z cytryny z czasem awokado może nabrać ciemnych barw, a wtedy danie nie będzie prezentować się tak apetycznie. Dodam jeszcze, że nie można przestać jeść tych rollsów, a pysznym dodatkiem z pewnością będą pomidorki koktajlowe.

Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokadoskładniki:

1 opakowanie tortilli np. o smaku szpinaku
5-6 jajek
1 duże awokado
1 duży ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
3-4 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
czarny sezam

1/3 pęczka szczypiorku
roszponka lub rukola
Dodatkowo:
pomidorki koktajlowe

Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado – wykonanie:

  • ugotuj jajka na twardo , ostudź i obierz ze skorupek
  • wydrąż awokado z łupinki i rozgnieć widelcem
  • rozgnieć jajka, dodaj awokado, przeciśnięty przez praskę czosnek , majonez oraz sok z cytryny
  • przypraw do smaku solą i pieprzem
  • każdy placek tortilli posmaruj cienko pastą i oprósz zieleniną, a następnie zwiń ciasno w rulon
  • pokrój każdy rulon na kawałki do 2 cm szerokości i oprósz sezamem
  • konsumuj z pomidorkami koktajlowymi

Smacznego!
Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchni
3 lat temu

Świetna przekąska. Plusem dla mnie jest to, że jest bez mięsa!

Translate »
1
0
Would love your thoughts, please comment.x