Zieleń napawa optymizmem , a śniadanie przygotowane w tych kolorach z pewnością będzie zapowiedzią udanego dnia.
Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado mogą być serwowane jako przekąska albo jako śniadanie. Z pewnością będzie to odmianą domowego menu, a podane w tak kolorowy sposób zachęci do jedzenia najbardziej upartego niejadka. Nie pozostaje nic, tylko zrobić!
Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado są gotowe do spożycia zaraz po przyrządzeniu. Mimo dodatku soku z cytryny z czasem awokado może nabrać ciemnych barw, a wtedy danie nie będzie prezentować się tak apetycznie. Dodam jeszcze, że nie można przestać jeść tych rollsów, a pysznym dodatkiem z pewnością będą pomidorki koktajlowe.
Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado – składniki:
1 opakowanie tortilli np. o smaku szpinaku
5-6 jajek
1 duże awokado
1 duży ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
3-4 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
czarny sezam
1/3 pęczka szczypiorku
roszponka lub rukola
Dodatkowo:
pomidorki koktajlowe
Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado – wykonanie:
- ugotuj jajka na twardo , ostudź i obierz ze skorupek
- wydrąż awokado z łupinki i rozgnieć widelcem
- rozgnieć jajka, dodaj awokado, przeciśnięty przez praskę czosnek , majonez oraz sok z cytryny
- przypraw do smaku solą i pieprzem
- każdy placek tortilli posmaruj cienko pastą i oprósz zieleniną, a następnie zwiń ciasno w rulon
- pokrój każdy rulon na kawałki do 2 cm szerokości i oprósz sezamem
- konsumuj z pomidorkami koktajlowymi
Smacznego!
Lidka
Świetna przekąska. Plusem dla mnie jest to, że jest bez mięsa!