Cześć!
Bardzo fajna przekąska nie tylko na spotkania towarzyskie, ale chociażby na …śniadanie 🙂
Zrobiłam ostatnio takie rollsy dzieciakom na śniadanie i były zachwycone!
Koncentrat pomidorowy wymieszałam z oliwą z oliwek i posmarowałam nim blat ciasta francuskiego.
Oprószyłam bazylią i oregano.
Wyłożyłam plastry sera tak, by przykryły całe ciasto.
Na ser żółty wyłożyłam pokrojone i podduszone wcześniej pieczarki.
Całość zwinęłam w rulon i nożem kroiłam ok. 2 cm krążki.
Wykładałam krążki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekałam 15-20 minut w 220 stopniach, dotąd aż ciasto zaczęło puchnąć i rumienić się.
Moje rollsy zniknęły na ciepło, nie zdążyły ostygnąć 🙂
Notatki:
* można użyć soli do koncentratu, bądź posolić pieczarki, ale ze względu na to, że ser był słony nie prószyłam solą. Przyprawić wedle własnego smaku.
Smacznego!
Lidka
U nas też byłyby spałaszowane zanim zdążyłyby ostygnąć😂😂
MNIAM mniam mniam mniam :-):-)
proste i pyszne to jest to 🙂