Zapiekanka z serka wiejskiego

Autor Pieprzyć z Fantazją

Prosta w przygotowaniu, smaczna i bogata w białko zapiekanka z serka wiejskiego.

To świetny pomysł na obiad dla wszystkich, co chcą zjeść coś lekkiego i zarazem pożywnego. Propozycja również dla osób, które szukają przepisu na danie, które nie pójdzie w boczki.
Jak zrobiłam tę zapiekankę możesz zobaczyć na filmie poniżej a przygotowuje się ją bardzo łatwo, bo wystarczy wszystko razem wymieszać i zapiec. Przypraw do swojego smaku, możesz dodać również ulubione zioła. Ja postawiłam na proste przyprawy, czyli sól i pieprz. Ilości dodatków są dowolne, a foremka której użyjesz powinna być mniejsza odrobinę od keksówki. Ja nie natłuszczałam mojej formy do zapiekania.

Zapraszam Cię również na FB oraz profil na Instagramie  Tik Tok Serdecznie zapraszam do subskrypcji na kanale Youtube Pięprzyć z Fantazją

FILM 👉

Zapiekanka z serka wiejskiego – składniki:

✅500 g serka wiejskiego
✅4-5 jajek
✅sól, pieprz
✅pomidorki koktajlowe
✅wędlina drobiowa
✅100 g szpinaku
✅1 mała czerwona cebula

Zapiekanka z serka wiejskiego – wykonanie:

Jajka rozkłóć w misce i dodaj szpinak. Jeśli masz mrożony szpinak wcześniej go rozmroź i odciśnij z wody, ale jeśli masz świeże liście możesz dodać je bezpośrednio (po umyciu) do masy jajecznej. Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do jajek i szpinaku następnie dodaj serek wiejski, przypraw do smaku solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj pokrojoną w kostkę wędlinę. Wszystko przełóż do foremki do zapiekania. Wybierz niedużą formę, tak aby zapiekanka miała minimum 3 cm grubości gdy masę wylejesz do formy. Na wierzch wyłóż przekrojone pomidorki koktajlowe i zapiekaj przez ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na środkowej kratce piekarnika.

Smacznego!
Lidka

❤️Zapraszam Cię do zapoznania się z moją książką KUCHNIA PEŁNA WARZYW, w której znajdziesz przepisy nie tylko na same warzywa! Do kupienia w księgarniach oraz na Poczcie Polskiej.💕

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x