Surówka z białej rzodkwi

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć!

Jakiś czas temu zwróciłam uwagę na białą rzodkiew. Obiło mi się coś o uszy o niej wcześniej.
Będąc w sklepie popatrzyłam, obejrzałam i zapakowałam do koszyka. Kupiłam też szczypiorek, za co sama siebie zrugałam. Tyle cebuli, co mam z zeszłego roku a ja nawet szczypiorku nie mam swojego.

Wracając do białej rzodkwi.

W smaku jest bardzo podobna do ogrodowej rzodkiewki, ale bardziej syta i mięsista.

Składniki:


* biała rzodkiew
* szczypiorek
* śmietana lub jogurt naturalny gęsty
* sól, pieprz kolorowy

Nie podałam konkretnych ilości, wszystko można dodać wedle uznania.

Rzodkiew starłam na tarce o dużych oczkach, szczypiorek posiekałam i wymieszałam. Dodałam śmietanę i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem.

Świetnie pasuje do obiadu, chociaż samą ją można wcinać bez opamiętania.

Smacznego!

Lidka

0 0 głosy
Article Rating

Możesz również lubić

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Translate »
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x