Cześć!
Jakiś czas temu zwróciłam uwagę na białą rzodkiew. Obiło mi się coś o uszy o niej wcześniej.
Będąc w sklepie popatrzyłam, obejrzałam i zapakowałam do koszyka. Kupiłam też szczypiorek, za co sama siebie zrugałam. Tyle cebuli, co mam z zeszłego roku a ja nawet szczypiorku nie mam swojego.
Wracając do białej rzodkwi.
W smaku jest bardzo podobna do ogrodowej rzodkiewki, ale bardziej syta i mięsista.
Składniki:
* biała rzodkiew
* szczypiorek
* śmietana lub jogurt naturalny gęsty
* sól, pieprz kolorowy
Nie podałam konkretnych ilości, wszystko można dodać wedle uznania.
Rzodkiew starłam na tarce o dużych oczkach, szczypiorek posiekałam i wymieszałam. Dodałam śmietanę i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Świetnie pasuje do obiadu, chociaż samą ją można wcinać bez opamiętania.
Smacznego!
Lidka
Robię podobnie. Bardzo smaczna. Dodaję jeszcze pokrojony koperek. Polecam