Jabłka zapiekane pod kruszonką

Autor Pieprzyć z Fantazją

Jabłka zapiekane pod kruszonką to przepyszny pomysł na szybki w wykonaniu deser. Miłośnicy szarlotek i cynamonu będą zachwyceni tym smakiem, aromatem i prostotą. To jest takie mini ekspresowe wykonanie szarlotki.
Podawałam mój deser na ciepło z bitą śmietaną, ale można dodatkowo zaserwować do tego lody.
Zachęcam by upiec takie jabłka, są przepyszne!
Można upiec jabłka w naczyniu do zapiekania albo w małych miseczkach kokilkach. Ten ostatni sposób jest chyba wygodniejszy.

Składniki:
* 3-4 jabłka
* 6 łyżek mąki
* 3 łyżki cukru
* 5 -7 dkg masła
Dodatkowo:
* cukier trzcinowy bądź biały

* cynamon 
* bita śmietana

Jabłka pokroiłam w kostkę i wyłożyłam w naczyniu do pieczenia. Posypałam cukrem i cynamonem.
Zrobiłam kruszonkę z masła, mąki i cukru. Oprószyłam tak przygotowaną kruszonką jabłka.
Zapiekałam bez przykrycia 30 minut w 200 stopniach.
Podawałam z bitą śmietaną.
Smacznego!
Lidka

 

 

3.8 6 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Who called me uk
4 lat temu

Robiłem kiedyś coś podobnego, tylko z gruszkami i kruszonką migdałową. Było pyszne. 🙂

Słodko Słodka
4 lat temu

Rozpusta na całego 🙂

Translate »
2
0
Would love your thoughts, please comment.x