Koreczki z ogórka i łososia są smakowitym pomysłem na przekąski na zimno. Sprawdzają się podczas spotkań towarzyskich typu prywatka, czy sylwester w kameralnym gronie, imprez rodzinnych, wieczorów we dwoje.
Koreczki są proste i niedrogie w wykonaniu. Miłośnicy ryb będą zachwyceni! W moim domu zrobiły furorę a w szególności, jeśli o moją osobę chodzi, przygotowałam je w oka mgnieniu.
Jakich składników potrzebujemy by zrobić koreczki?
Składniki:
1 ogórek średniej długości
1 opakowanie serka śmietankowego 150 g (typu Almette)
pół pęczka koperku
1 łyżka jogurtu naturalnego
10 dkg kawałków łososia wędzonego
oliwki
Dodatkowo:
wykałaczki
Jak zrobić koreczki z łososia?
- Zawartość całego serka wymieszałam z jogurtem naturalnym i drobno posiekanym koperkiem.
- Ogórka cienko obrałam ze skórki i pokroiłam na plastry ok. 7 mm grubości.
- Na każdy kawałek ogórka nakładałam łyżeczką serek, kładłam plasterek łososia i przekłuwałam wykałaczką z oliwką.
Smacznego!
Lidka



Pięknie wygląda ta przystawka. Pozwolisz tylko, że wyrzucę oliwki, a resztę z chęcią zjem 🙂
Robimy prawie identyczne, tylko u nas oliwki są z anchois 😀