Koreczki z łososia, ogórka i serka śmietankowego

Autor Pieprzyć z Fantazją

Koreczki z ogórka i łososia są smakowitym pomysłem na przekąski na zimno. Sprawdzają się podczas spotkań towarzyskich typu prywatka, czy sylwester w kameralnym gronie, imprez rodzinnych, wieczorów we dwoje.

Koreczki są proste i niedrogie w wykonaniu. Miłośnicy ryb będą zachwyceni! W moim domu zrobiły furorę a w szególności, jeśli o moją osobę chodzi, przygotowałam je w oka mgnieniu.

Jakich składników potrzebujemy by zrobić koreczki?

Składniki:
1 ogórek średniej długości
1 opakowanie serka śmietankowego 150 g (typu Almette)
pół pęczka koperku
1 łyżka jogurtu naturalnego
10 dkg kawałków łososia wędzonego
oliwki
Dodatkowo:
wykałaczki

Jak zrobić koreczki z łososia?

  • Zawartość całego serka wymieszałam z jogurtem naturalnym i drobno posiekanym koperkiem.
  • Ogórka cienko obrałam ze skórki i pokroiłam na plastry ok. 7 mm grubości.
  • Na każdy kawałek ogórka nakładałam łyżeczką serek, kładłam plasterek łososia i przekłuwałam wykałaczką z oliwką.

Smacznego!
Lidka

3.8 5 głosy
Article Rating

Możesz również lubić

Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchni
4 lata temu

Pięknie wygląda ta przystawka. Pozwolisz tylko, że wyrzucę oliwki, a resztę z chęcią zjem 🙂

Po prostu MAMA
Po prostu MAMA
4 lata temu

Robimy prawie identyczne, tylko u nas oliwki są z anchois 😀

Translate »
2
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x