Jajka z krewetkami

Autor Pieprzyć z Fantazją

Jajka z krewetkami to propozycja na święta wielkanocne oraz na każdy dzień w roku i każdą okazję.

Jajka z krewetkami sprawdzą się o każdej porze dnia i na każdą okazję. Przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie Ci wiele czasu. Z pewnością kolorowy talerz z takimi smakołykami skusi wielu, a przede wszystkim tych, co lubią smak krewetek. W przepisie nie podałam dokładnych ilości składników, ale za to podam kilka wskazówek tu. Wybierz małe krewetki koktajlowe. W tym sosie lub sałatce mają dominować owoce morza, koper świetnie z nimi komponuje, ale niech nie przyćmi swoją ilością skorupiaków. Majonezu i śmietany dodaj tyle, by połączyły całość. Niech nie będzie to konsystencja rzadka, a bardziej gęsta. Przypraw do własnego smaku. Podaj również na Wielkanoc!

Jeśli chcesz mnie poznać bardziej i moje poczynania w kuchni lub relacje z wycieczek zapraszam Cię na FB oraz profil na Instagramie  Tik Tok Serdecznie zapraszam do subskrypcji na kanale Youtube Pięprzyć z Fantazją

Jajka z krewetkami – składniki:

✅krewetki koktajlowe (najmniejsze)
✅jajka ugotowane na twardo
✅majonez
✅koper
✅gęsta śmietana
✅płatki chilli
✅sok z limonki lub cytryny
✅sól, pieprz
✅pomidorki
✅szczypiorek

Jajka z krewetkami – wykonanie:

Jeśli masz mrożone krewetki na początku je rozmroź i odciśnij z nich wodę. Zostaw kilka do ozdoby a pozostałe pokrój. Oprósz chilii, solą, dodaj posiekany koper, sok z limonki lub cytryny. Dodaj majonezu tyle by połączył całość. W razie potrzeby dodaj gęstej śmietany. Jajka pokrój i ułóż na talerzu. Na jajka wyłóż krewetki, ozdób pomidorkami koktajlowymi i oprósz szczypiorkiem i pieprzem.

Smacznego!
Lidka


0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x