Znakomity pomysł na lekką i świeżą przekąskę!
Bardzo proste w wykonaniu roladki z cukinii i łososia z dodatkiem serka śmietankowego. Sprawdzą się podczas wszelkiego rodzaju spotkań z rodziną czy prywatek. Możesz użyć serka o swoim ulubionym smaku lub pozostań z moją propozycją. Delikatnie grilluj plastry cukinii by przy zdejmowaniu z kratki nie porwały się. Możesz pociąć ją na cieńsze plastry, ale podczas grillowania cukinia odda wodę i zmniejszy grubość. Zapraszam!
Jeśli chcesz mnie poznać bardziej i moje poczynania w kuchni lub relacje z wycieczek zapraszam Cię na FB https://www.facebook.com/pieprzyczfantazja oraz profil na Instagramie https://www.instagram.com/pieprzyc_z_fantazja/.
Roladki z cukinii i łososia – składniki:
1 cukinia średniej wielkości
150 g plastrów łososia
100 g serka śmietanowego typu Almette
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Roladki z cukinii i łososia – wykonanie:
Z cukinii po całej długości wytnij plastry o grubości ok. 2 mm. Możesz to zrobić za pomocą obieraczki, szatkownika domowego lub ostrego noża. Za pomocą pędzelka posmaruj plastry oliwą z oliwek i oprósz delikatnie solą. Nastaw piekarnik na 180 stopni i wyłóż na kratkę od piekarnika. Grilluj ok. 10 minut – sprawdzaj żeby cukinia nie przypaliła się. Wyjmij cukinię, ostudź i oprósz pieprzem. Każdy plaster posmaruj serkiem i połóż plaster ryby. Zwiń w roladki.
Smacznego!
Lidka