pierogi z mięsem

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć!

Jeśli ktoś się zastanawia w jaki sposób się odstresować to skuteczną metodą na pozbycie się stresu  jest lepienie pierogów. Ta czynność tak pochłania myśli, że dość szybko można poczuć satysfakcję z ich lepienia.

Obok ruskich pierogów w moim domu królują również te z mięsem.

Składniki:

Ciasto:


* 1 kg mąki
* mocno ciepła woda
* odrobina oleju
* szczypta soli




 Farsz:


* 2 kg łopatki wieprzowej
* podsmażona na smalcu duża cebula
* marchew z bulionu
* odrobina bulionu do podlania
* sól, pieprz

Mięso gotuję do miękkości z warzywami.

Studzę i wraz z marchewką  i cebulką podsmażoną na smalcu przepuszczam przez maszynkę do mięsa.

Podlewam tłuszczem z patelni, co pozostał po smażeniu cebulki i odrobiną bulionu z gotowania mięsa, by farsz nie był za suchy.

Przyprawiam do smaku solą i pieprzem.

Gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez 3-4 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody.

Podaję polane stopioną słoninką i podsmażoną cebulką.

Smacznego!

Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x