Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Autor Pieprzyć z Fantazją

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki jest bardzo smacznym dodatkiem do obiadu mięsnego. Przygotowuję ją często gdy tylko w menu mam zaplanowane jakieś kotlety czy rybę.
Wykonanie tej surówki jest bardzo proste i nie zajmuje wiele czasu. Dobrze jest, gdy po jej przygotowaniu odstoi kilka chwil żeby przeszła smakami.

Składniki:
* 1 średniej wielkości kapusta pekińska
* 1 jabłko
* 1 marchewka
* 1/2 pęczka szczypiorku
* kilka łyżek śmietany 18%
* sól, pieprz czarny i ziołowy
* cukier do smaku
* 1-2 łyżeczki soku z cytryny

Kapustę pekińską i szczypiorek  pokroiłam dość drobno. Marchew i jabłko starłam na tarce o dużych oczkach. Połączyłam wszystko i dodałam śmietanę ok. 4 – 5 łyżek. Dolałam jej tyle, by skleiła całość. Do smaku przyprawiłam solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.

Odstawiłam na pół godzinki by surówka „przegryzła się”.

Smacznego 🙂

Lidka

 

 

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Słodko Słodka
5 lat temu

Uwielbiam takie surówki 🙂

Di bloguje
4 lat temu

Prostota górą!

Translate »
2
0
Would love your thoughts, please comment.x