Tosty francuskie

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć!

Miło czasami zacząć dzień od czegoś słodkiego.

Te tosty można traktować jako śniadanie albo przekąskę.

Kiedyś zdarzyło mi się degustować takie sercem i przepisem robione po francusku polane sosem klonowym.

Wystarczy tylko mieć w domu jajka, mleko, chałkę, syrop klonowy albo miód. można je również serwować z dżemem.

Jeśli zostaje Wam chałka sprzed kilku dni, to jest jest fajny pomysł na uratowanie jej przed nieciekawym końcem.


Składniki:


* chałka
* 1-2 jajka
* 1/3 szklanki mleka
* miód, dżem albo syrop klonowy
* masło do smażenia

Pokroiłam chałkę na pajdy grubości 2,5 cm. W miseczce roztrzepałam jajo z 1/3 szklanki mleka. Moczyłam w tym kromki chałki i wykładałam na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem.
Smażyłam na złoto.

Przed podaniem polałam syropem, miodem a dla lubiących dżem – z dżemem 🙂

Smacznego!

Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x