Cześć!
Miło czasami zacząć dzień od czegoś słodkiego.
Te tosty można traktować jako śniadanie albo przekąskę.
Kiedyś zdarzyło mi się degustować takie sercem i przepisem robione po francusku polane sosem klonowym.
Wystarczy tylko mieć w domu jajka, mleko, chałkę, syrop klonowy albo miód. można je również serwować z dżemem.
Jeśli zostaje Wam chałka sprzed kilku dni, to jest jest fajny pomysł na uratowanie jej przed nieciekawym końcem.
Składniki:
* chałka
* 1-2 jajka
* 1/3 szklanki mleka
* miód, dżem albo syrop klonowy
* masło do smażenia
Pokroiłam chałkę na pajdy grubości 2,5 cm. W miseczce roztrzepałam jajo z 1/3 szklanki mleka. Moczyłam w tym kromki chałki i wykładałam na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem.
Smażyłam na złoto.
Przed podaniem polałam syropem, miodem a dla lubiących dżem – z dżemem 🙂
Smacznego!
Lidka