Makaron pełnoziarnisty z sosem szpinakowym

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć!

Kupiłam makaron pełnoziarnisty. Lubimy ten smak, ale jednak częściej jadamy pszenny.

Do makaronu pełnoziarnistego pasuje jakiś sosik warzywny, coś lżejszego. Tym razem to był szpinak. Niestety moje zapasy mrożonego już się skończyły i byłam zmuszona kupić. Do wyboru miałam rozdrobniony i rozdrobniony, to wybrałam rozdrobniony 😉

Składniki:


* 30 dkg makaronu pełnoziarnistego
* 30 dkg mrożonego szpinaku rozdrobnionego
* pół opakowania serka śmietankowego
* 3 łyżki śmietany
* 3-4 ząbki czosnku
* mała cebulka
* łyżeczka masła
* sól, pieprz

Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Cebulkę pokroiłam drobno i zeszkliłam na roztopionym maśle. Dodałam rozmrożony i w miarę odsączony szpinak. Jak już zaczął się podgrzewać wcisnęłam czosnek.

Jak już wszystko chwilkę się poddusiło dodałam serek śmietankowy a na koniec śmietanę.

Gdy sos już był gotowy przyprawiłam solą i pieprzem. Akurat ugotował się makaron i po odcedzeniu wyłożyłam na patelnię ze szpinakiem i przemieszałam. Jeszcze gorące wyłożyłam na talerze.

 Delikatny sos szpinakowy i makaron pełnoziarnisty. Fajne zestawienie i smaczne.

Smacznego!

Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimowy
Anonimowy
5 lat temu

pół opakowania serka śmietankowego ale ile g ma to opakowanie?
Smietana jaka? ile procent?

Translate »
2
0
Would love your thoughts, please comment.x