Cześć!

Do sezonu ogórkowego jeszcze trochę. Ratujemy się tym, co „urośnie” w markecie.
Moje ogórki dopiero od kilku dni zagrzewają w gruncie. Poczekam jeszcze trochę na nie. Zapomniałam całkiem nasadzić w pojemnikach, żeby teraz wysadzić do gruntu. No cóż, skleroza…

Mizeria jest tak znanym dodatkiem aż nie wiem czy o niej pisać. Jednak pomyślałam sobie, że zasługuje na naskrobanie kilku słów. Zresztą, to taki przysmak!

Składniki:


* 2-3 ogórki
* 2-3 łyżki śmietany
* koper – mała wiązeczka marketowa
* 1 łyżeczka octu
* sól
* cebula

Ogórki pokroić. Ja kroję je ciut grubiej, ale to kwestia gustu. Dodać pokrojoną cebulę, można w kostkę, można w piórka.

Zanim wymieszam ogórki z cebulą, posypuję cebulę solą, by puściła sok i zmiękła. Dodaję pokrojony koper, dolewam ocet i śmietanę. Wystarczy wszystko wymieszać i gotowe!

Smacznego!

Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Irena-Hooltayewpodróży

Mizeria towarzyszy mi od dzieciństwa.Smak,który się nie zapomina.Prostota i zapach ogórków i koperku.
Często robię,ale dodaje jogurt zamiast śmietany.
No i troszkę pieprzę-))))

Translate »
1
0
Would love your thoughts, please comment.x