Mizeria

Autor

Cześć!

Do sezonu ogórkowego jeszcze trochę. Ratujemy się tym, co „urośnie” w markecie.
Moje ogórki dopiero od kilku dni zagrzewają w gruncie. Poczekam jeszcze trochę na nie. Zapomniałam całkiem nasadzić w pojemnikach, żeby teraz wysadzić do gruntu. No cóż, skleroza…

Mizeria jest tak znanym dodatkiem aż nie wiem czy o niej pisać. Jednak pomyślałam sobie, że zasługuje na naskrobanie kilku słów. Zresztą, to taki przysmak!

Składniki:


* 2-3 ogórki
* 2-3 łyżki śmietany
* koper – mała wiązeczka marketowa
* 1 łyżeczka octu
* sól
* cebula

Ogórki pokroić. Ja kroję je ciut grubiej, ale to kwestia gustu. Dodać pokrojoną cebulę, można w kostkę, można w piórka.

Zanim wymieszam ogórki z cebulą, posypuję cebulę solą, by puściła sok i zmiękła. Dodaję pokrojony koper, dolewam ocet i śmietanę. Wystarczy wszystko wymieszać i gotowe!

Smacznego!

Lidka

1
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Irena-Hooltayewpodróży Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Irena-Hooltayewpodróży
Gość

Mizeria towarzyszy mi od dzieciństwa.Smak,który się nie zapomina.Prostota i zapach ogórków i koperku.
Często robię,ale dodaje jogurt zamiast śmietany.
No i troszkę pieprzę-))))

Zobacz także