Fasolka szparagowa z bułką tartą

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć !

Po kilku dniach dość męczących upałów ochłodziło się, mogę dodać, że w końcu.
Z ogrodu mogę zbierać już konkretne plony.

Cebula pięknie wyrosła, szpinak, już zaczęła się nawet fasolka szparagowa. Bób czeka na zrywanie, ale może dziś sobie daruję. Leje jak z cebra i średnio mam ochotę wychylić nos z domu.

Fasolkę po pierwszym zrywie robię znanym wszystkim sposobem z bułką tartą i masłem. Tak podaną mogę jeść garściami.

Chyba nie trzeba się mocno rozpisywać jak przygotować taką przekąskę.

Fasolkę po umyciu ugotowałam w osolonej wodzie.

Gotowałam do miękkości. Podawałam z bułką tartą przesmażoną na rumiano na maśle.

Szybka i sycąca przekąska.

Smacznego!

Lidka

0 0 głosy
Article Rating

Możesz również lubić

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Translate »
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x