Fasolka szparagowa z bułką tartą

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć !

Po kilku dniach dość męczących upałów ochłodziło się, mogę dodać, że w końcu.
Z ogrodu mogę zbierać już konkretne plony.

Cebula pięknie wyrosła, szpinak, już zaczęła się nawet fasolka szparagowa. Bób czeka na zrywanie, ale może dziś sobie daruję. Leje jak z cebra i średnio mam ochotę wychylić nos z domu.

Fasolkę po pierwszym zrywie robię znanym wszystkim sposobem z bułką tartą i masłem. Tak podaną mogę jeść garściami.

Chyba nie trzeba się mocno rozpisywać jak przygotować taką przekąskę.

Fasolkę po umyciu ugotowałam w osolonej wodzie.

Gotowałam do miękkości. Podawałam z bułką tartą przesmażoną na rumiano na maśle.

Szybka i sycąca przekąska.

Smacznego!

Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Monia Optymistka
5 lat temu

moja ulubiona wersja fasolki 🙂

Translate »
1
0
Would love your thoughts, please comment.x