Przystawki i przekąski

Jajka faszerowane tuńczykiem

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cześć!

Dziś postanowiłam napisać o daniu ze stołu wielkanocnego a to dlatego, że klops mi nie wyszedł.
Rety! Tyle lat, co robię mielone, klopsa akurat jak chciałam o nim popisać, jakoś spartaczyłam robotę…..

Dobra, teraz o jajach.

Na stole wielkanocnym prócz jaj w majonezie ze szczypiorkiem i z łososiem pojawiły się jaja faszerowane tuńczykiem z puszki.

Proste w wykonaniu. Znikły z talerza szybciej niż je na niego wyłożyłam.

Składniki:


* 6 jajek ugotowanych na twardo
* puszka tuńczyka w sosie własnym
* niewielka czerwona cebulka
* 2 łyżki majonezu
* sól, pieprz

Podobnie jak w przypadku jaj faszerowanych łososiem, przekroiłam na pół, wyciągnęłam żółtka i utarłam je na jednolitą masę. Dodałam odsączonego tuńczyka, pokrojoną cebulkę i majonez.
Przyprawiłam solą i pieprzem a na koniec nałożyłam masę do ugotowanych połówek białek.
Przybrałam je majonezem ze szprycy i kiełkami. Tak wylądowały na stole wielkanocnym.
Były pyszne!

Smacznego!

Lidka

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x