Makaron z tuńczykiem w śmietanie

Autor

 Cześć!

Jeśli ktoś się zastanawia, co ugotować na szybko, to proponuję właśnie to danie. Coś dla smakoszy owoców morza i wszelakich ryb w każdym wydaniu 🙂

Makaron z tuńczykiem w śmietanie – palce lizać!

Składniki:


* 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym     
* 30 dkg makaronu
* 150 ml śmietany 30%
* 1 mała cebula
* 3 ząbki czosnku
* sól, pieprz- najlepiej świeżo zmielony
* odrobina oleju
* natka z pietruszki, bazylia

Makaron ugotowałam wg przepisu na opakowaniu.

Odsączyłam na patelnię zalewę z puszki z tuńczykiem i dolałam 2 łyżki oleju.

Cebulkę drobno posiekałam i zeszkliłam na rozgrzanym oleju z zalewą.

Dodałam tuńczyka z puszki i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Kiedy wszystko chwilkę się podgrzało dodałam śmietanę i wymieszałam z tuńczykiem.

Na koniec przyprawiłam suszoną bazylią, solą i pieprzem.

Do tak właśnie przygotowanego tuńczyka dodałam ugotowany makaron i przemieszałam.

Przed podaniem danie posypałam natką z pietruszki.

Bardzo prosty i szybki obiad a jaki przy tym smaczny 😀

Smacznego 😀

Lidka

1
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Anonimowy Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Anonimowy
Gość
Anonimowy

Uwielbiam tego tuńczyka. Odkryłam go niedawno tesco, idealny w okresie diety 🙂

Zobacz także