Cześć!
Bardzo smaczny i szybki sposób na przekąskę.
W sezonie szparagowym warto taką zrobić. Dla gości, dla nas samych w sam raz „coś na ząb”.
W domu byli zachwyceni.
Składniki:
* kilka sztuk szparagów
* tyle samo plastrów bekonu co szparagów
Szparagów nie obierałam ze skórki, tylko odcięłam twarde końcówki.
Umyłam i owinęłam każdy z osobna plastrem bekonu.
Tak przygotowane szparagi wyłożyłam na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia.
Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut.
Przekąska przepyszna! Nie użyłam do niej ani grama soli, wystarczyła ta z bekonu.
Bekon i szparagi tworzą naprawdę świetną kompanię.
Polecam.
Notatki:
* zamiast bekonu można użyć boczku wędzonego bądź surowego bardzo cienko pokrojonego
Smacznego!
Lidka