Szparagi zapiekane z bekonem

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć!

Bardzo smaczny i szybki sposób na przekąskę.

W sezonie szparagowym warto taką zrobić. Dla gości, dla nas samych w sam raz „coś na ząb”.

W domu byli zachwyceni.

Składniki:


* kilka sztuk szparagów
* tyle samo plastrów bekonu co szparagów

Szparagów nie obierałam ze skórki, tylko odcięłam twarde końcówki.
Umyłam i owinęłam każdy z osobna plastrem bekonu.

Tak przygotowane szparagi wyłożyłam na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia.

Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut.

Przekąska przepyszna! Nie użyłam do niej ani grama soli, wystarczyła ta z bekonu.

Bekon i szparagi tworzą naprawdę świetną kompanię.

Polecam.

Notatki:
* zamiast bekonu można użyć boczku wędzonego bądź surowego bardzo cienko pokrojonego

Smacznego!

Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x