Tosty z pieczywa czosnkowego z szynką

Autor Pieprzyć z Fantazją
Cześć!
Jeśli komuś znudziła się tradycyjna kanapka z masłem, wędliną i serem to zapraszam do poczytania. Pomysł może trafi Wam do smaku.
Wiosenne wydanie tostów i garść witamin 🙂
Składniki:

* bagietka
* 2-3 ząbki czosnku
* oliwa z oliwek
* pomidorki koktajlowe
* kiełki
* szynka np. parmeńska, szwarcwaldzka, bądź inna dowolna
* dowolna sałata np. rukola, roszponka czy masłowa


Bagietkę pokroiłam w plastry ok. 2 cm grubości. Skropiłam oliwą z oliwek i podsmażyłam na suchej patelni. 
Czosnek przecisnęłam przez praskę i natarłam nim ciepłe jeszcze bagietki.
Na tak przygotowane bagietki wykładałam sałatę, szynkę i pomidorki. Posypałam z wierzchu kiełkami i takie podawałam na stół.
Czuć wiosnę!
Smacznego!
Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x