Placuszki z dyni i szpinaku

Autor Pieprzyć z Fantazją
Cześć!
W sezonie na dynię przyrządzam ją na różnorakie sposoby. Tym razem zrobiłam placuszki z dyni.
Pycha!

Składniki:

* 50 dkg dyni
* 10 dkg szpinaku
* 1 jajko
* 2 łyżki mąki pszennej
* sól
* papryka ostra 
* 2 ząbki czosnku
* papryka słodka w płatkach
Szpinak zblanszowałam, odcisnęłam z nadmiaru wody i posiekałam drobno.
Dynię starłam na tarce o drobnych oczkach i połączyłam ze szpinakiem. Wbiłam jajko i dodałam mąkę. Czosnek przecisnęłam przez praskę i połączyłam z masą. Przyprawiłam do smaku solą, papryką i dosypałam paprykę słodką w płatkach. 
Wykładałam masę po 2-3 łyżki (1placuszek) i smażyłam placuszki na rozgrzanym oleju na średnim ogniu  na złoto brązowy kolor. 
Notatki:
* można je jeść z sosem jogurtowym bądź czosnkowym
Smacznego!
Lidka

0 0 głosy
Article Rating

Możesz również lubić

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Translate »
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x