Surówka z pora, marchewki i jabłka

Autor Pieprzyć z Fantazją

Surówka z pora, marchewki i jabłka to pyszna surówka o dość wyrazistym smaku. Pasuje do każdego obiadu mięsnego. Zawsze w lodówce mam kawałek pora, marchew, jeśli już mam jabłko to robię surówkę.
Posmakowała mi kiedyś bardzo i tak ją robię ponad 20 lat.
Do jej zrobienia użyłam całej twardej części pora bez liści.

Składniki:
* 1 średniej wielkości por (bez liści)
* 1 duża marchew
* 1 jabłko
* śmietana 18 %
* sól, pieprz czarny i ziołowy

Pora umyłam i przekroiłam wzdłuż na połowę. Posiekałam drobno w pół talarki, odrobinę posoliłam. Marchew i jabłko starłam na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem wymieszałam.
Do kubeczka ze śmietaną dodałam sól ok. 1/5 łyżeczki, pieprz czarny i ziołowy. Wymieszałam z wcześniej przygotowaną surówką. Odstawiłam na 30 minut by przeszła smakiem.

Smacznego!
Lidka

0 0 głosy
Article Rating

Możesz również lubić

Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Jay
Jay
5 lata temu

Robiłem, super surówka

Translate »
2
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x