Sałatka do obiadu z kiszonych ogórków i kukurydzy

Autor Pieprzyć z Fantazją

Sałatka z kiszonych ogórków i kukurydzy to pyszna sałatka do obiadu. Przygotowuję ją często, ponieważ rodzinie posmakowała bardzo. Pasuje smakowo do właściwie każdego rodzaju mięsa, wieprzowego, wołowego czy drobiowego.Przygotowuje się ja bardzo szybko, gotowa jest zanim zagotują się ziemniaki, jednak to dobrze, ponieważ przez czas gotowania ziemniaków najdzie smakiem.

Składniki:
* 5 średniej wielkości kiszonych ogórków
* 1/3 szklanki kukurydzy z puszki
* 1 czerwona cebula
* oliwa z oliwek
* sól, pieprz

Cebulę pokroiłam w piórka i posoliłam. Wymieszałam w misce. Ogórki pokroiłam w plastry ok 2-3 mm i dołożyłam do miski. Dosypałam kukurydzę i skropiłam całość oliwą z oliwek ok. 3-4 łyki. Całość oprószyłam pieprzem i solą.
Notatki:
* proporcje składników nie są sztywno podane, można zwiększyć lub zmniejszyć ilości składników

Smacznego!
Lidka

 

3 1 vote
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Słodko Słodka
4 lat temu

Takie sałatki zawsze super się sprawdzają 🙂

iza
4 lat temu

bardzo fajna sałatka

Translate »
2
0
Would love your thoughts, please comment.x