Sałatka z kiszonych ogórków i kukurydzy to pyszna sałatka do obiadu. Przygotowuję ją często, ponieważ rodzinie posmakowała bardzo. Pasuje smakowo do właściwie każdego rodzaju mięsa, wieprzowego, wołowego czy drobiowego.Przygotowuje się ja bardzo szybko, gotowa jest zanim zagotują się ziemniaki, jednak to dobrze, ponieważ przez czas gotowania ziemniaków najdzie smakiem.
Składniki:
* 5 średniej wielkości kiszonych ogórków
* 1/3 szklanki kukurydzy z puszki
* 1 czerwona cebula
* oliwa z oliwek
* sól, pieprz
Cebulę pokroiłam w piórka i posoliłam. Wymieszałam w misce. Ogórki pokroiłam w plastry ok 2-3 mm i dołożyłam do miski. Dosypałam kukurydzę i skropiłam całość oliwą z oliwek ok. 3-4 łyki. Całość oprószyłam pieprzem i solą.
Notatki:
* proporcje składników nie są sztywno podane, można zwiększyć lub zmniejszyć ilości składników
Smacznego!
Lidka
Takie sałatki zawsze super się sprawdzają 🙂
bardzo fajna sałatka