Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i fetą

Autor Pieprzyć z Fantazją

Faszerowane jajka są nieodłącznym elementem menu kuchni polskiej. Najczęściej serwowane są na święta wielkanocne i przeróżnego rodzaju spotkania rodzinne czy prywatki.

Istnieje wiele przepisów na farsz do jajek, wszystko zależy to od tego jakie składniki lubimy. W mojej rodzinie męska część woli tradycyjne polane majonezem albo sosem musztardowym, kobiety preferują zaś z farszem.
Do moich ulubionych zdecydowanie należą te właśnie z suszonymi pomidorami i fetą.

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i fetą – składniki:

5 jajek
8 kawałków suszonych pomidorów
5 dkg sera feta
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
koperek, kiełki lub szczypiorek do dekoracji

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami – jak zrobić?

  • ugotuj jajka na twardo, przekrój na pół i wyjmij żółtka
  • pomidory drobno posiekaj
  • dodaj do żółtek posiekane pomidory, majonez i ser feta
  • wymieszaj dokładnie aż składniki połączą się i przypraw do smaku
  • nadziewaj jajka farszem i oprósz kiełkami, koperkiem lub szczypiorkiem

Smacznego!
Lidka

4.3 4 głosy
Article Rating

Możesz również lubić

Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Bernadeta
Bernadeta
4 lata temu

Uwielbiam połączenie suszonych pomidorów i fety wiec takie jajeczka dla mnie są idealne.

Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchni
4 lata temu

Na jajka zawsze mnie namówisz, a jeszcze w takiej wersji to z ogromną przyjemnością będę zajadać 🙂

Translate »
2
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x