Dietetyczny Dip Salsa Mexicana z chili i jalapeno

Autor Materiał zewnętrzny

Liczący kalorie fani magicznej, meksykańskiej kuchni doczekali się wyjątkowego produktu, który nada barw i smaku każdej potrawie. Wyśmienity, pikantny, pomidorowo-paprykowy sos znany każdemu jako dip lub Salsa Mexicana, pojawia się w nowej, niepowtarzalnej odsłonie.

Doskonała receptura, ale bez dodatku cukru

Marka ALLNUTRITION stworzyła nieprzeciętne połączenie tradycyjnego smaku i nowego charakteru. ALLNUTRITION SALSA MEXICANA DIP to przede wszystkim zdrowe, bogate w witaminy, składniki mineralne i antyoksydanty warzywa oraz cudowne przyprawy. W tym wybornym dipie znajdziemy głównie pomidory (53%), różne gatunki papryk (18%), cebulę oraz czosnek. Pikantny smak zawdzięczamy chili oraz jalapeno, które w połączeniu z erytrytolem zastosowanym zamiast cukru, nadają potrawom wyśmienity, przełamany słodko-ostry smak.

Dlaczego dodano erytrytol, a nie cukier?

Marka ALLNUTRITION zawsze opiera swoje produkty o składniki najwyższej jakości, dlatego nie dodała cukru i zastąpiła go jedną z najzdrowszych substancji słodzących. Erytrol uwielbiany jest przez dietetyków oraz diabetologów, gdyż mimo słodkiego smaku nie dostarcza kalorii i nie podnosi poziomu cukru we krwi. Dodatkowo wykazuje działanie antyoksydacyjne i chroni zęby poprzez hamowanie powstawania płytki nazębnej, co w konsekwencji zmniejsza ryzyko powstania próchnicy. ALLNUTRITION SALSA MEXICANA DIP zawiera zaledwie 2,5 g naturalnie występujących cukrów i dostarcza tylko 35 kcal na 100 g produktu, czyli średnio tyle, co same warzywa.

Bez tłuszczu, minimum kalorii oraz super zdrowy likopen

W produkcie tym nie znajdziemy tłuszczów, oznacza to, że jest idealnym elementem jadłospisów osób na diecie odchudzającej niskotłuszczowej, lub z zaleceniem ograniczenia tłuszczów z powodów zdrowotnych. Kolejnym ogromnym atutem tego wybornego sosu jest wysoka zawartość likopenu, który naturalnie występuje w pomidorach, a jego poziom jest najwyższy w przetworach z tego warzywa. Ten silny antyoksydant zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworów i chroni przed rozwojem chorób serca i układu krwionośnego.

Wyczekując na sezon grillowy i nie tylko 

To nie jedyne właściwości, za które pokochamy ALLNUTRITION SALSA MEXICANA DIP, „gwiazdą wieczoru” tego sosu jest jego niepowtarzalny smak, który nie tylko urozmaici naszego cheat meala, ale będzie wybornym kompanem nawet tradycyjnych potraw. Stanie się dopełnieniem posiłku z grillowanymi warzywami, mięsem, czy nawet jako sos do ryżu, czy makaronu. Ten uniwersalny sos sprawi, że twoje dania nabiorą barw i charakteru. Już teraz można założyć, że nadchodzący sezon grillowy będzie niepowtarzalny, a zaproszeni goście będą koniecznie chcieli poznać sekret ALLNUTRITION SALSA MEXICANA DIP – ale jak przystało na dobrego kucharza – zostawcie tę tajemną wiedzę wyłącznie dla siebie.

5 1 vote
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
7 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Edyta
20 dni temu

Dietetyczny, meksykaņski dip, brzmi bardzo zachęcająco. Nie wiem czy dostanę go w Hiszpanii, ale chętnie wypróbuję przy okazji robienia tacos 🌮
Byłoby super, gdyby więcej producentów dbało o kaloryczność swoich produktów.

Anna
20 dni temu

Na grillowy czas akurat taki sos. Firma wstrzeliła się idealnie w rozpoczynający się sezon. Szukamy tego produktu.

Irena- Hooltaye w Podróży

Bardzo ciekawy sos. Staram się nie kupować w sklepach, bo wszędzie jest cukier, to jest niewiarygodne.
Cukier powinno się uznać za truciznę. Dodaje się go do wszystkich możliwych produktów.
Nie ma tłuszczów, nie ma cukru, a więc idealny ze względów zdrowotnych.
Dzięki za polecenie tego dipu 🙂
Będę szukać, ale czy w Niemczech go znajdę, zobaczymy.

Iwona Banach
20 dni temu

Chętnie bym spróbowała, bo lubię takie ekstrawaganckie smakołyki, ale nie znam zupełnie ALLNUTRITION, musze się jakoś temu przyjrzeć, bo teraz w pandemii skazana jestem na dość marny wybór dodatków. Po prostu nie chodzę po sklepach za bardzo, co niestety sprawia, że za bardzo ograniczam się do znanych smaków. Musze to zmienic.

Małgorzata Kijowska|DayliCooking

Dobrze, ze w takich produktach pojawiają się zdrowsze składy. Przeładowanie cukrem nikomu nie służy niestety.

Ania
20 dni temu

U nas sezon grilowy rozpoczęty od tego weekend także, zabieram przepis I będę robić. Uwielbiamy takie dodatki to grilla 🙂 dzięki za super przepis 🙂

Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchni
20 dni temu

Bardzo cieszy mnie fakt i na rynku pojawia się co raz więcej produktów z dobrym składem. Moja terapia żywieniowa niestety nie uwzględnia nawet erytrytolu, ale sos zapowiada się bardzo ciekawie

Translate »
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x