Zapiekane cannelloni z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Autor Pieprzyć z Fantazją

Proste w wykonaniu i bardzo smaczne podanie makaronu cannelloni z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi.

Byłam przekonana, że to banalne danie posmakuje mi i moim domownikom. Dość popularny przepis na również popularnym Tik Toku, warto czasami tam zerknąć.
Przygotowanie cannelloni z mozzarellą i pomidorkami przypomina poniekąd zabawę dzieci, układanie w rurce na przemian kuleczek białych i czerwonych, jednak jest to bardzo smaczna zabawa.
Ostatnim razem, gdy robiłam taki makaron docinałam pomidorki tak, by zmieściły się w otworze, a później te docięte upychałam jako następnego pomidorka.
Zapraszam na pyszny makaron!

Cannelloni z mozzarellą pomidorkami koktajlowymi – składniki:

13 sztuk makaronu cannelloni
250 g pomidorków cherry
200 g mini mozzarelli
300 ml passaty pomidorowej
1 kulka mozzarelli
tarty żółty ser
przyprawy do pasatty: sól, cukier, pieprz, czosnek
, suszona bazylia
świeża bazylia do oprószenia

Cannelloni z mozzarellą pomidorkami koktajlowymi – wykonanie:

  • przypraw passatę do smaku solą, cukrem, pieprzem i wyciśnij ząbek czosnku lub dodaj czosnek granulowany
  • posmaruj dno naczynia do zapiekania odrobiną passaty
  • cannelloni nadziej na przemian mini kulką mozzarelli i pomidorkiem koktajlowym, ułóż w naczyniu nadziany makaron
  • polej pozostałą częścią passaty, oprósz obficie żółtym serem i wyłóż pokrojoną w plastry mozzarellę
  • wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, grzałka góra dół, zapiekaj do zarumienienia się sera
  • oprósz świeżą bazylią przed podaniem

3.9 30 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x