Kaszanka na grilla z folii aluminiowej

Autor Pieprzyć z Fantazją

Jak przygotować kaszankę na grilla?

Jest na to prosty sposób i potrzeba tylko kilka rzeczy, o których wspomniałam w składnikach. Wielbiciele kaszanki będą zadowoleni i rozsmakują się w tak przygotowanej.
W sezonie grillowym u mnie nie może zabraknąć tego przysmaku, ale przygotowana w taki sam sposób co zawsze może się znudzić. Zapieczona z cebulą kaszanka jest pyszną odmianą tego grillowego przysmaku.
Na początku potrzeba kilka kawałków folii aluminiowej. Z każdego kawałka zrobić coś na kształt łódeczki, bo tam właśnie wyłoży się kaszankę. Proponuję spód tego naczynia posmarować olejem, bo istnieje ryzyko, że kaszanka przywrze do spodu. Kaszankę należy obrać ze skórki, rozdrobić widelcem. Cebulę pokroić w piórka i wszystko razem wymieszać. W razie potrzeby przyprawić do smaku solą i pieprzem. Nałożyć do przygotowanych łódeczek i początkowo naciągnąć brzegi aluminiowego naczynia, by całość zakryć, a w połowie pieczenia można odchylić brzegi folii aluminiowej.
Pozostało tylko położyć na grillu i cierpliwie czekać.

Kaszanka na grilla – składniki:

✅kaszanka
✅cebula
✅sól, pieprz czarny
✅olej
✅folia aluminiowa

Smacznego!
Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x