Naleśniki budyniowe

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć!

Jeden z szybszych obiadów zaraz po powrocie z pracy albo pomysł na śniadanie.

Naleśniki tym razem na słodko.

Zabrałam się za naleśniki na dwie patelnie.

Smaży się błyskawicznie i nie czekam nad jednym naleśnikiem aż mi się zrumieni. Do smażenia użyłam masła. Do przełożenia miałam  waniliowy ser w wiaderku i własnej roboty dżemik truskawkowy oraz bitą śmietanę.

Do osłodzenia polałam syropem z czarnej porzeczki też własnej roboty 🙂

Składniki:

* mleko 2 szklanki
* 1 jajko
* pół łyżeczki sody
* mąki…tyle, żeby ciasto było lejące i kleiste
* cukier wanilinowy pół opakowania
* sól, cukier
* 1 budyń waniliowy
* masło do smażenia


Wszystkie składniki połączyłam i roztrzepałam trzepaczką do jajek. W taki sposób pozbyłam się grudek.

Ciasto w konsystencji ma być lejące i nie za rzadkie.

Smażyłam na natłuszczonej i mocno rozgrzanej  patelni z obydwu stron aż naleśniki się zarumieniły.

Smacznego!

Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x