Kluski z truskawkami

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć!

Następna odsłona tego, jak można zjeść inaczej truskawki.

Chyba zaskoczeniem wielkim byłoby, gdyby okazało się, że ktoś nie słyszał chociaż o sezonowym przysmaku, jakim są kluski z dodatkiem gniecionych truskawek…ale może jednak ktoś nie słyszał…?

Ten przysmak musi być u mnie na stole koniec i kropka.

No to wcinamy przez trzy tygodnie kluski z truskawkami częściej niż kanapki…..

Najlepsze są kluchy własnej roboty świeżo ugotowane i do tego świeżo zerwane truskawki. Niebo w gębie. Zbieram się do produkcji własnego makaronu. W sumie dobrą mąkę mam, jeszcze jaja wsiowe przydałyby się. Bajka!

Własny ogród podczas niemocy kulinarnej jest świetnym rozwiązaniem. Nie mam pomysłu to biegnę w grządki i szukam czegoś co da się wrzucić na ząb. Brzuch pełny i człowiek zadowolony 😀

Może będę „oryginalna”i podam składniki, ale w sumie czemu nie pisać o tym, jeśli to jest smaczne?

Składniki:


* makaron
* truskawki
* cukier

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, truskawki rozgnieść tłuczkiem i wymieszać z cukrem, połączyć z makaronem. Mamy obiad. Ilości makaronu, truskawek i cukru dowolne. Wedle upodobań.

Smacznego!

Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x