Makaron z tuńczykiem w śmietanie

Autor Pieprzyć z Fantazją
Cześć!
Bardzo szybki w przygotowaniu obiad dla lubiących wszelkiego rodzaju ryby czy ich inne wydania.


Składniki:


* 1 puszka tuńczyka


* 30 dkg makaronu
* 150 ml śmietany 30%
* 1 mała cebula
* 3 ząbki czosnku
* sól, pieprz- najlepiej świeżo zmielony
* odrobina oliwy z oliwek
* natka z pietruszki, bazylia

Makaron ugotowałam wg przepisu na opakowaniu.

Odsączyłam na patelnię zalewę z puszki z tuńczykiem i dolałam 2 łyżki oliwy z oliwek

Cebulkę drobno posiekałam i zeszkliłam na rozgrzanej oliwie z zalewą.

Dodałam tuńczyka z puszki i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Kiedy wszystko chwilkę się podgrzało dodałam śmietanę i wymieszałam z tuńczykiem.

Na koniec przyprawiłam suszoną bazylią, solą i pieprzem.

Do tak właśnie przygotowanego tuńczyka dodałam ugotowany makaron i przemieszałam.

Przed podaniem danie posypałam natką z pietruszki.

Notatki:
* miałam puszkę tuńczyka 185 g z zalewą.
* najsmaczniejszy będzie tuńczyk w oleju bądź sosie własnym

Smacznego!

Lidka

4.5 10 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Słodko Słodka
4 lat temu

To coś dla mnie,proste i szybkie danie 🙂

Margaretta
4 lat temu

Brzmi przepysznie

Aaaaa
Aaaaa
1 rok temu

Kapary na końcu

Translate »
3
0
Would love your thoughts, please comment.x