Cześć!
Bardzo szybki w przygotowaniu obiad dla lubiących wszelkiego rodzaju ryby czy ich inne wydania.
Składniki:
* 1 puszka tuńczyka
* 30 dkg makaronu
* 150 ml śmietany 30%
* 1 mała cebula
* 3 ząbki czosnku
* sól, pieprz- najlepiej świeżo zmielony
* odrobina oliwy z oliwek
* natka z pietruszki, bazylia
Makaron ugotowałam wg przepisu na opakowaniu.
Odsączyłam na patelnię zalewę z puszki z tuńczykiem i dolałam 2 łyżki oliwy z oliwek
Cebulkę drobno posiekałam i zeszkliłam na rozgrzanej oliwie z zalewą.
Dodałam tuńczyka z puszki i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kiedy wszystko chwilkę się podgrzało dodałam śmietanę i wymieszałam z tuńczykiem.
Na koniec przyprawiłam suszoną bazylią, solą i pieprzem.
Do tak właśnie przygotowanego tuńczyka dodałam ugotowany makaron i przemieszałam.
Przed podaniem danie posypałam natką z pietruszki.
Notatki:
* miałam puszkę tuńczyka 185 g z zalewą.
* najsmaczniejszy będzie tuńczyk w oleju bądź sosie własnym
Smacznego!
Lidka
To coś dla mnie,proste i szybkie danie 🙂
Brzmi przepysznie
Kapary na końcu