Orzechowy Janek

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć!

Bardzo proste i smakowite ciacho. Zachęcam do upieczenia, zadowoli smakoszy słodkości 🙂

Składniki:

* 15 dkg mąki
* 10 dkg orzechów włoskich zmielonych
* 1 budyń czekoladowy
* 1 czubata łyżka kakao
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 15 dkg cukru
* 4 jaja
* 1/2 szklanki mleka
* 15 dkg masła

Masło utarłam z cukrem i jajkami na puszystą masę. Dodałam kolejno mąkę, proszek do pieczenia, kakao i budyń. Wymieszałam. Wlałam mleko i dosypałam orzechy zmielone. Wymieszałam.

Przelałam ciasto na blachę 21×24 cm wyłożoną papierem do pieczenia.

Piekłam ok. 50 minut w 180 stopniach.

Notatki:
* orzechy zmieliłam na w miarę sypko, ale zdarzały się też kawałki ok. 2-3 mm wielkości

Smacznego!

Lidka


Orzechowe love

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Justyna
5 lat temu

Och! Takiego ciasta jeszcze nie kosztowałam! I jaka ciekawa nazwa! 😀
Serdecznie zapraszam do zgłoszenia przepisu w orzechowej akcji na durszlak.pl idealnie się wpisuje! 😀

Słodko Słodka
5 lat temu

Z orzeszkami to się piszę :-)Proste i smaczne 🙂

Translate »
3
0
Would love your thoughts, please comment.x