Cześć!
Bardzo proste i smakowite ciacho. Zachęcam do upieczenia, zadowoli smakoszy słodkości 🙂
Składniki:
* 15 dkg mąki
* 10 dkg orzechów włoskich zmielonych
* 1 budyń czekoladowy
* 1 czubata łyżka kakao
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 15 dkg cukru
* 4 jaja
* 1/2 szklanki mleka
* 15 dkg masła
Masło utarłam z cukrem i jajkami na puszystą masę. Dodałam kolejno mąkę, proszek do pieczenia, kakao i budyń. Wymieszałam. Wlałam mleko i dosypałam orzechy zmielone. Wymieszałam.
Przelałam ciasto na blachę 21×24 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekłam ok. 50 minut w 180 stopniach.
Notatki:
* orzechy zmieliłam na w miarę sypko, ale zdarzały się też kawałki ok. 2-3 mm wielkości
Smacznego!
Lidka
Och! Takiego ciasta jeszcze nie kosztowałam! I jaka ciekawa nazwa! 😀
Serdecznie zapraszam do zgłoszenia przepisu w orzechowej akcji na durszlak.pl idealnie się wpisuje! 😀
Dziękuję! Już działam 🙂
Z orzeszkami to się piszę :-)Proste i smaczne 🙂