Jajka faszerowane groszkiem i żółtym serem, to propozycja na święta wielkanocne i na każdą okazję jaką mamy ochotę. Ja akurat te jajka przygotowałam na śniadanie, w ten sposób odmieniłam menu poranne. Oczywiście zrobiłam to w weekend, ponieważ w tygodniu pracuję i zwyczajnie brak mi czasu.
Na święta to propozycja jak się patrzy, te jajka będą pięknie prezentować się na stole wielkanocnym i przede wszystkim smakować.
Ozdabiając te jajka nie żałowałam kiełków, ponieważ smakowo pasują do farszu a dodatkowo je uwielbiam.
Składniki:
* 5 jajek
* kiełki rzodkiewki
* 1/2 szklanki groszku z puszki
* 5 dkg żółtego sera
* sól, pieprz
* szczypiorek
* majonez
Jajka ugotowałam na twardo, ostudziłam i wyjęłam żółtka.
Żółtka roztarłam widelcem na jednolitą masę, dodałam 1 łyżkę majonezu, starty na drobnych oczkach tarki ser żółty, i wsypałam groszek. Przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Wymieszałam.
Połówki jajek wypełniałam tak przygotowanym farszem, oprószyłam posiekanym szczypiorkiem i kiełkami.
Smacznego!
Lidka
To co lubię! Pysznie!
Smaczna propozycja wielkanocna 🙂