Wiosenne jajka faszerowane

Autor Pieprzyć z Fantazją

Jajka wiosenne, to pyszna przystawka czy przekąska. Nafaszerowane są nowalijkami, co czyni je właśnie wiosennymi.

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne. Dla lubiących zjeść coś świeżego, wiosennego w sam raz! Jajka faszerowane nowalijkami. Czuć wiosnę!

Składniki:
5 jajek
6 szt. rzodkiewek
ok. 6-8 cm ogórka
szczypiorek
majonez
sól, pieprz
ulubione kiełki

  • Jajka ugotowałam na twardo i ostudziłam.
  • Przekroiłam na pół i wyjęłam żółtka.
  • Rzodkiewkę i ogórka pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę.
  • Szczypiorek posiekałam. Żółtka rozgniotłam widelcem.
  • Wymieszałam wszystko z 2 łyżkami majonezu, przyprawiłam do smaku solą i pieprzem.
  • Nakładałam farsz do jajek i przed podaniem ozdobiłam kiełkami, rzodkiewką i szczypiorkiem.

Smacznego!

Lidka

4.6 5 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
8 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
5 lat temu

pycha:)

Elżbieta Sobejko
5 lat temu

Smaczna propozycja, wypróbuję na Wielkanoc 🙂

Anonimowy
Anonimowy
4 lat temu

Super przepisy super blog

Irena - Hooltaye w podróży

Ja znowu po jaja-)
Z rzodkiewką i kiełkami też fajny pomysł.
Tyle można do nich napchać.Sama pychota 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

Bardzo fajny pomysł 🙂 Jajka faszerowane są stałym punktem w naszym menu wielkanocnym, ale w takiej odsłonie jeszcze ich nie jadłam. Z chęcią wykorzystam Twój przepis jako inspirację 🙂

Judyta
3 lat temu

O mniam, ale dobry pomysł 🙂 Zrobię jeszcze przed wielkanocą!

Małgorzata Hert
Małgorzata Hert
3 lat temu

Wyglądają tak wiosennie i apetycznie. Z pewnością smakują wyjątkowo

Translate »
8
0
Would love your thoughts, please comment.x