Jajka wiosenne, to pyszna przystawka czy przekąska. Nafaszerowane są nowalijkami, co czyni je właśnie wiosennymi.
Przekąska nie tylko na święta wielkanocne. Dla lubiących zjeść coś świeżego, wiosennego w sam raz! Jajka faszerowane nowalijkami. Czuć wiosnę!
Składniki:
5 jajek
6 szt. rzodkiewek
ok. 6-8 cm ogórka
szczypiorek
majonez
sól, pieprz
ulubione kiełki
- Jajka ugotowałam na twardo i ostudziłam.
- Przekroiłam na pół i wyjęłam żółtka.
- Rzodkiewkę i ogórka pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę.
- Szczypiorek posiekałam. Żółtka rozgniotłam widelcem.
- Wymieszałam wszystko z 2 łyżkami majonezu, przyprawiłam do smaku solą i pieprzem.
- Nakładałam farsz do jajek i przed podaniem ozdobiłam kiełkami, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Smacznego!
Lidka
pycha:)
dziękuję 😀
Smaczna propozycja, wypróbuję na Wielkanoc 🙂
Super przepisy super blog
Ja znowu po jaja-)
Z rzodkiewką i kiełkami też fajny pomysł.
Tyle można do nich napchać.Sama pychota 🙂
Bardzo fajny pomysł 🙂 Jajka faszerowane są stałym punktem w naszym menu wielkanocnym, ale w takiej odsłonie jeszcze ich nie jadłam. Z chęcią wykorzystam Twój przepis jako inspirację 🙂
O mniam, ale dobry pomysł 🙂 Zrobię jeszcze przed wielkanocą!
Wyglądają tak wiosennie i apetycznie. Z pewnością smakują wyjątkowo