Wiosenne jajka faszerowane

Autor Pieprzyć z Fantazją

Jajka wiosenne, to pyszna przystawka czy przekąska. Nafaszerowane są nowalijkami, co czyni je właśnie wiosennymi.

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne. Dla lubiących zjeść coś świeżego, wiosennego w sam raz! Jajka faszerowane nowalijkami. Czuć wiosnę!

Składniki:
5 jajek
6 szt. rzodkiewek
ok. 6-8 cm ogórka
szczypiorek
majonez
sól, pieprz
ulubione kiełki

  • Jajka ugotowałam na twardo i ostudziłam.
  • Przekroiłam na pół i wyjęłam żółtka.
  • Rzodkiewkę i ogórka pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę.
  • Szczypiorek posiekałam. Żółtka rozgniotłam widelcem.
  • Wymieszałam wszystko z 2 łyżkami majonezu, przyprawiłam do smaku solą i pieprzem.
  • Nakładałam farsz do jajek i przed podaniem ozdobiłam kiełkami, rzodkiewką i szczypiorkiem.

Smacznego!

Lidka

4.6 5 głosy
Article Rating

Możesz również lubić

Subskrybuj
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Anonimowy
Anonimowy
6 lata temu

Super przepisy super blog

Judyta
4 lata temu

O mniam, ale dobry pomysł 🙂 Zrobię jeszcze przed wielkanocą!

Małgorzata Hert
Małgorzata Hert
4 lata temu

Wyglądają tak wiosennie i apetycznie. Z pewnością smakują wyjątkowo

Translate »
4
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x