Gofry

Autor Pieprzyć z Fantazją

Cześć!

Córka dziś miała niezapowiedzianą wizytę przyjaciół. Z racji, że z obiadu pozostało wspomnienie, zrobiłam coś już wcześniej w takich sytuacjach sprawdzonego.

Najważniejsze wtedy mieć gofrownicę i bitą śmietanę…..no inne składniki też.

Kupiłam kiedyś na promocji zwykłą gofrownicę. Koleżanki śmiały się wtedy: no a teraz będziesz wiecznie szukać dobrego przepisu na gofry. Słyszałam coś o tym, że domowe gofry nigdy nie są takie smaczne jak te z budki. Nie szukałam długo. Wpadł mi w ręce przepis…..właściwie koleżanka mi go wepchała  podczas naszego quizowania w pracy.

Zakochałam się…chociaż naprawdę jestem ciekawa czy Wy robicie gofry w domu i z jakiego przepisu korzystacie?

Podaję swój:


* 1/2 kg mąki
* 1/2 kostki masła
* cukier waniliowy 16g
* 1/2 szkl cukru
* 1 szkl mleka
* niepełna łyżeczka proszku do pieczenia – można dać i całą
* 3 jajka

Jaja miksuję z cukrami i mlekiem. Dodaję mąkę, proszek do pieczenia i roztopione masło. I zostało tylko robienie gofrów.

Wspomnę, że do dekoracji użyłam swojej roboty syropu z porzeczki czarnej. Jak nadejdzie sezon na owoce, pokażę krok po kroku jak zrobić taki. W sklepie trzeba wydać sporo pieniędzy na syrop. Ten mam po kosztach.

Smacznego!

Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Brygida
Brygida
4 lat temu

zrobilam z tego przepisu 😉 pycha i szybkie bez zbednego ubijania piany , polecam przepis wszystkim

Translate »
2
0
Would love your thoughts, please comment.x