Muffiny czekoladowe z marmoladą

Autor Pieprzyć z Fantazją

Rozpływające się w ustach, pulchne i delikatne. Idealna propozycja dla niezapowiedzianych gości.

Nie tylko jednak goście będą zachwyceni. Te muffiny czekoladowe z pewnością przypadną do smaku dzieciom a i nam samym.
Niedrogie w przygotowaniu, to ich następny atut, bo czego najczęściej szukamy? Czegoś smacznego, szybkiego w przygotowaniu i niedrogiego. To jest właśnie to!
Zamiast marmolady można dodać ulubiony owoc albo nawet gęstą konfiturę.

Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
cukier waniliowy
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
1/2 szklanki oleju
1 szklanka kefiru
2 jajka

marmolada

Muffiny czekoladowe – wykonanie:

  • mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiałam
  • dodałam pozostałe składniki i wymieszałam
  • nakładałam po łyżeczce ciasta do foremki tak by zakryło ciasto cały spód
  • na ciasto wykładałam po łyżeczce marmolady lub konfitur i przykrywałam łyżką ciasta
  • piekłam w 200 stopniach przez 15 minut

Smacznego!
Lidka

0 0 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Wędrówki po kuchni

Na muffinki zawsze się skuszę. Bardzo lubię te małe słodkości

Kasia
Kasia
2 lat temu

Witaj, czy zamiast kefiru może być Maślanka?

Translate »
3
0
Would love your thoughts, please comment.x