Rozpływające się w ustach, pulchne i delikatne. Idealna propozycja dla niezapowiedzianych gości.
Nie tylko jednak goście będą zachwyceni. Te muffiny czekoladowe z pewnością przypadną do smaku dzieciom a i nam samym.
Niedrogie w przygotowaniu, to ich następny atut, bo czego najczęściej szukamy? Czegoś smacznego, szybkiego w przygotowaniu i niedrogiego. To jest właśnie to!
Zamiast marmolady można dodać ulubiony owoc albo nawet gęstą konfiturę.
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
cukier waniliowy
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
1/2 szklanki oleju
1 szklanka kefiru
2 jajka
marmolada
Muffiny czekoladowe – wykonanie:
- mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiałam
- dodałam pozostałe składniki i wymieszałam
- nakładałam po łyżeczce ciasta do foremki tak by zakryło ciasto cały spód
- na ciasto wykładałam po łyżeczce marmolady lub konfitur i przykrywałam łyżką ciasta
- piekłam w 200 stopniach przez 15 minut
Smacznego!
Lidka
Na muffinki zawsze się skuszę. Bardzo lubię te małe słodkości
Witaj, czy zamiast kefiru może być Maślanka?
Jasne! Może być 🙂