Może być fit i może być smacznie, to może również iść w parze. By zmienić swoje nawyki żywieniowe trzeba poznać produkty, a resztę wyobraźnia sama podpowie.
Fit batony to słodycz z samych naturalnych składników, słodycz skomponowana z owoców natury. Orzechy, słonecznik, rodzynki, skłamałam, ponieważ skórka pomarańczy kandyzowana plami lekko fitość batonów, ale taki grzech dodaje tylko pikanterii….nie! Słodyczy a nie pikanterii. Całość jest świetnie skomponowana smakowo i każdy batonik uzależnia….chce się następnego!
Fit batony to proste do wykonania batoniki, co powinno zachęcić do ich zrobienia osoby, co „pieczenie im nie wychodzi”. To pieczenie wyjdzie, nie będzie zakalca, a tylko smaczna słodka i naturalna przekąska. To co łapiecie przepis?
Przepis na fit batony
Fit batony – składniki:
10 dkg orzechów: nerkowca, włoskiego i laskowego
5 dkg rodzynek
5 dkg kandyzowanej skórki pomarańczy
5 dkg ziaren słonecznika
1 jajko
2 łyżki miodu
Fit batony – wykonanie:
- orzechy drobno posiekałam
- dodałam pozostałe składniki i wymieszałam
- przełożyłam do keksówki 9×21 cm
- piekłam 25 minut w 180 stopniach
- jak ciasto ostygło wstawiłam do lodówki
- po stężeniu pokroiłam na paski grubości ok. 2 cm
Smacznego!
Lidka
Lubię takie zdrowe słodkości. Idealne do kawy jak i na szybką przekąskę w pracy jak i podczas wycieczki w góry.