Moda na street food, czyli użyj chrupiącej panierki i wyjdź do ludzi z jedzeniem!

Autor Materiał zewnętrzny

Chcesz podążać za trendami, kształtować gusta kulinarne? Świetnie! Dołącz czym prędzej do ludzi tworzących najmodniejsze zaplecze gastronomiczne w Twoim mieście! Mamy dla Ciebie kilka podpowiedzi jak za pomocą jednego produktu stworzyć atrakcyjne menu idealne dla kuchni Street Food!

Panierka do kurczaka kluczem do sukcesu

Jest taka forma jedzenia, która pobudza apetyt i przyjemne skojarzenia, skłania do cieszenia się chwilą, a przy tym łączy ludzi! Łączy też największe zalety comfort, slow i finger foodu. Jaka jest tajemnica street foodu, dla którego tak często wychodzimy z czterech ścian na ulice i chcemy spędzać czas na świeżym powietrzu, bawić się w otoczeniu znajomych tylko po to, by go zasmakować? To modny street food! Chcesz dowiedzieć się czym zachęcić klientów do odwiedzenia Twojego street foodowego lokalu? Mamy dla Ciebie sprawdzony pomysł!

Po pierwsze smacznie i modnie! Dania, które planujesz serwować muszą wyróżniać się na rynku! Smak i wygląd to coś co napędzi sprzedaż w Twoim lokalu! Sprawdziliśmy to i wiemy, że nic tak nie przyciąga ludzi jak dania z użyciem panierki! Są one powszechnie lubiane i mają szerokie grono odbiorców! Uwielbiają je dorośli i dzieci, kobiety i mężczyźni. Możesz używać panierki do kurczaka, panierki do ryby, panierować warzywa! Ważne by było smacznie, modnie i z pomysłem!

Slow czy fast food, czyli czym tak naprawdę jest street food?

Czym charakteryzuje się street food i dlaczego z każdym rokiem przyciąga coraz więcej zainteresowanych? Bliżej mu do fast foodu o niezbyt dobrej reputacji czy idei slow foodu? Decydując się na serwowanie dań w panierce można stworzyć idealną kombinację tych obu form jedzenia! Dajmy na to, że w Twoim lokalu używana jest panierka do nuggetsów! Panierowane stripsy, nuggetsy czy skrzydełka są jednocześnie szybkie w przygotowaniu, wygodne do zabrania na wynos oraz przygotowywane na miejscu i z najlepszych składników. Mamy więc szybkie danie ale przygotowywane ręcznie od podstaw w Twoim lokalu!

Pamiętaj, że najważniejszą cechą street foodu jest oryginalność oraz pomysł, stanowiący tajemnicę małych, często mobilnych lokali gastronomicznych do których widać ogromne kolejki. Łatwo o to używając dobrej jakości panierki! Ilość dań, które możesz przygotować używając jednego produktu jest ogromna!

Panierka – jakie daje możliwości w kuchni street food?

Panierka do kurczaka kupiona u sprawdzonego producenta pozwoli Ci przygotować dania, które staną się alternatywą dla szybkiego i bezwartościowego jedzenia. Świadomy konsument szuka dziś czegoś unikalnego, zaskakującego i … zdrowego.

Dlatego zacznij od wyboru dostawcy oraz tego by panierki używać tylko do najwyższej jakości mięsa.

Przygotuj stripsy czyli bazę dań, które będziesz serwował i zacznij kombinować! Na podstawie pozornie zwykłego panierowanego stripsa możesz przygotować wiele wyjątkowych, zaskakujących dań np.:

  • burgery i tortille z oryginalnymi dodatkami w postaci świeżych warzyw i unikalnych sosów,
  • sałatki z kawałkami kurczaka (zainspiruj się kuchnią świata i dobierz zaskakujące dodatki tj. np. ananas,
  • wytrawne gofry. Wystarczy, że położysz na nie trochę świeżych warzyw, sosy oraz soczyste stripsy (panierka z kurczaka doda temu daniu charakteru!),
  • makaron z warzywami i panierowanym kurczakiem,
  • skrzydełka z sosami w prawdziwie amerykańskim stylu.

Nie zapomnij, że serwowane dania muszą być przede wszystkim smaczne ale muszą też apetycznie wyglądać! Panierka powinna być chrupiąca i złocista! Będziesz serwował głównie dania na wynos więc panierka nie może tracić na jakości podczas transportu! Dlatego nie zapominaj, że panierka do kurczaka, której zdecydujesz się używać powinna dobrze trzymać się mięsa a sam proces panierowania powinien nie być skomplikowany tak by pracownicy na kuchni nie mieli kłopotów z przygotowaniem stripsów czy skrzydełek. W Street Food liczy się czas!

Tym trzeba się dzielić!

Nasz pomysł to smaczne, nieoczywiste i szybkie w przygotowaniu dania idealnie nadające się na wynos, jako przekąski na piknikach, imprezach plenerowych czy wyjściach ze znajomymi! Właśnie o to chodzi w kulturze Street Food. O to by przyciągać i łączyć ludzi! Smacznie łączyć!

5 2 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
10 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Iwona Banach
2 lat temu

Uwielbiam panierkę i często z nią eksperymentuję (choć nie używam kleju stolarskiego jak pół wieku temu moja mama) ale chipsy, panko, bułka, orzechy, przeróżne rzeczy. Z przyprawami 🙂 Sama bym jadła 🙂

Papierowa Łowczyni
Papierowa Łowczyni
2 lat temu

Ja tak jak Iwonka pisze-też uwielbiamy panierkę i lubię z nią eksperymentować. Myślę że każdy domowy fast food zrobiony z produktów, które mamy w lodówce jest wyśmienite 🙂

AniaM.
2 lat temu

Bardzo lubię panierowane smakołyki. Nie tylko mięso, ale i warzywa. Ciągle coś zmieniam w panierce i jeszcze nie znalazłam takiej która by mi odpowiadała perfekcyjnie. Czasem dodaję do panierki troszkę parmezanu, też pysznie.

Betnadeta
Betnadeta
2 lat temu

Dobra panierka to połowa sukcesu, zgadzam się. My uwielbiamy wszystko co jest w panierce i nie tylko kurczaki. Kocham azjatyckie panierki na styl tempury. Warzywa smakują wyśmienicie.

Anna
2 lat temu

Takiego kurczaka jadam czasami w KFC kiedy jadę daleko autostradą i nie ma innego miejsca, gdzie można coś zjeść.

Irena- Hooltaye w Podróży

Bardzo lubię panierkę, ale musi kusząco wyglądać, błyszczeć.
Wtedy się zajadam. Lubię eksperymentować z panierkami.
Ciekawy artykuł, coś tu jeszcze znalazłam dla siebie.
Kuszące są i zdjęcia 🙂

Edyta
2 lat temu

Panierka wygląda bardzo apetycznie. Też lubię, chociaż staram się ograniczyć ze względu na dietę. Natomiast mój syn uwielbia szczególnie te chrupiące I złociste 🙂

Felicjada
2 lat temu

Panierka w takich daniach to podstawa i oczywiście wysokiej jakości produkty, czy mięso czy warzywa. Nie przepadam za panierką, ale jeśli robię taką w domu to dużo eksperymentuję i dodaję sporo ziół i przypraw. natomiast kocham azjatycką kuchnię i ich panierki, bo są inne. 😀

Kasia Ula Franiszyn Luciano

Dla mnie panierka musi być delikatna chrupiąca i złota. Nie może śmierdzieć absolutnie starą smażalnią bałtycką. Nie wiem czy taka panierka wyszłaby mi w domu😂

Małgorzata Hert
Małgorzata Hert
2 lat temu

Panierka – odnoszę wrażenie, że to właśnie ona jest kluczem do dobrego jedzenia, zaraz po odpowiednim przyprawieniu

Translate »
10
0
Would love your thoughts, please comment.x