Kinder Country – ciasto bez pieczenia

Autor Pieprzyć z Fantazją

Popularny batonik Kinder Country w postaci ciasta, dlaczego nie? Idealne ciasto na kinder bal, idealne ciasto do filiżanki kawy.

Kinder Country to batonik znany chyba na całym świecie. Wyrób cukierniczy znalazł również swoje miejsce w polskiej kuchni w postaci ciasta bez pieczenia, bardzo prosty w przygotowaniu i nie wymagający skomplikowanych składników. Moje dzieciaki były bardzo zadowolone efektem końcowym po zrobieniu tego ciasta.

Kinder Country zrobiłam z przepisu ze strony Przyślij Przepis, jest to strona mi dość bliska, ponieważ pojawiałam się na niej owego czasu jak i w miesięcznych ichnich publikacjach. Przepis jest sprawdzony, więc bez wahania możecie zrobić taki smakołyk we własnej kuchni.

Kinder Country – składniki:

Warstwa biała:
200 ml śmietanki 30%
250 g serka mascarpone
2 białe czekolady
3 szklanki płatków Nestle Kangus
Warstwa ciemna:
150 ml śmietanki 30%
2 mleczne czekolady
Spód:
250 g herbatników
Dodatkowo kangusy do posypania

Kinder Country – wykonanie:

  • wyłóż spód tortownicy (moja miała 21 cm średnicy) herbatnikami
  • rozpuść w kąpieli wodnej białe czekolady i ostudź
  • w misce ubij na sztywną masę 200 ml śmietanki z mascarpone, dodaj czekoladę i ubijaj dotąd aż wszystko się połączy
  • dodaj 3 szklanki kangusów i wymieszaj
  • wyłóż białą masę na herbatniki
  • na białą masę wyłóż warstwę herbatników
  • rozpuść w kąpieli wodnej mleczne czekolady i ostudź
  • ubij na sztywno 150 ml śmietanki i wymieszaj z czekoladą mleczną, następnie wylej na białą masę
  • posyp całość płatkami kangus

Smacznego!
Lidka

2.4 9 votes
Article Rating

Możesz również lubić

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Translate »
0
Would love your thoughts, please comment.x