Danie jednogarnkowe, idealne na zimne dni. Nie ma żadnej trudności w jego przygotowaniu.
Z pewnością po powrocie z pracy często macie dylemat „a co na obiad”? To danie jest idealnym rozwiązaniem by szybko przygotować obiad bez wysiłku. Chilli con carne jest sycące i rozgrzewające, świetna propozycja na zimowy obiad.
Jakich składników potrzebujemy by zrobić chilli con carne?
Jak zrobić chilii con carne?
- Mięso mielone podsmażyłam bez dodatku oleju w garnku. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Wymieszałam i smażyłam chwilę wszystko razem.
- Dolałam pomidory z puszki i gotowałam ok. 10 minut. Po tym czasie wlałam fasolę wraz z zalewą oraz dodałam kukurydzę, koncentrat pomidorowy, wymieszałam i przyprawiłam solą oraz paprykami.
- Papryki ostrej dodałam ok. 1/3 łyżeczki a słodkiej 1/2 łyżeczki. Oczywiście każdy przyprawia wedle własnego smaku.
- Całość gotowałam ok. 40 minut. Odstawiłam.
- Po ok. 30 minutach nalewałam do talerzy.
Mój mąż byłby zachwycony!